Els premis Pop Eye es lliuraran en Les Arts el 25 de maig

Guardar

 Presentació Gala Premis POP EYE
Presentació Gala Premis POP EYE

El cantautor Joan Manuel Serrat, l'actriu Lola Herrera, el periodista i presentador Vicente Vallés, l'escriptor Manuel Vicent, el DJ valencià Chimo Bayo, els grups Nebulossa i Dover o el cineasta José Antonio Bayona, són alguns dels premiats en la nova edició dels premis Pop Eye, que es lliuraran per primera vegada a València, en el Palau de les Arts, el 25 de maig.

Després de 16 edicions a Extremadura, enguany tindran com a escenari el Palau de les Arts i comptaran amb una àmplia representació de personalitats del món de les lletres, la música, les arts escèniques i el periodisme.

Els Premis FAM Cultura Pop Eye representen un reconeixement al talent i la trajectòria de destacades figures de l'àmbit cultural. En esta edició, les i els premiats són grans icones, com el cantautor Joan Manuel Serrat, l'actriu Lola Herrera, el periodista Vicente Vallés, l'escriptor Manuel Vicent, el DJ Chimo Bayo, els grups Nebulossa i Dover o el cineasta José Antonio Baiona. A més, en el marc de la Capitalitat Verda s'ha creat un nou premi a la sostenibilitat cultural, que en esta edició serà per a la Fundació La Caixa.

En la presentació, que ha tingut lloc hui a l'Hotel NH-Les Arts, s'han revelat els detalls de la gala, qui participarà i les actuacions que hi haurà. A més, s'ha mostrat el suport institucional de l'Ajuntament de València, a través de la Fundació Visit València; de la Diputació Provincial de València; i de la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria de Cultura; i de la Societat d'Artistes Intèrprets i Executants (AIE). També han participat Chimo Bayo, la secretària autonòmica de Turisme, Cristina Moreno, i Tonino Guitián, que serà un dels presentadors de la gala.

La regidora de Turisme, Innovació i Captació d'Inversions, Paula Llobet, ha mostrat el suport de la corporació municipal a estos premis i ha reivindicat València com a escenari cultural. "València és un punt de trobada per a artistes, músics, escriptors i amants de la cultura de tot el món. I volem aprofitar eixe potencial per a consolidar la ciutat com a destí cultural i musical tant en l'àmbit nacional com internacional. Vull destacar el treball que estem fent en este sentit. Cada vegada són més els turistes que ens trien per la nostra riquesa cultural i musical, i ens hem marcat com a objectiu ser una ciutat referent en estos àmbits", ha assenyalat.

Juntament amb Guitián i Juanjo de la Iglesia, serà l'altre presentador. A més, l'esdeveniment inclourà actuacions musicals, dansa i humor. S'habilitarà una catifa roja a partir de les 18.00 hores perquè el públic puga veure a les i els premiats, que arribaran al Palau de Les Arts en un vehicle descapotable. Fins al moment hi ha 800 persones convidades confirmades i s'espera una assistència de 1.400. Les entrades poden adquirir-se en la web del Palau de Les Arts.

Premis Pop Eye 2024

Premi Fam Cultura Pop Eye d'Honor a tota una trajectòria: Joan Manuel Serrat.

Premi Fam Cultura Pop Eye de Teatre: Lola Herrera.

Premi Fam Cultura Pop Eye al Duende: María José Llergó.

Premi Fam Cultura Pop Eye Grup Revelació Portugués: Birds are Indie.

Premi Fam Cultura Pop Eye de les Lletres: Manuel Vicent.

Premi Fam Cultura Pop Eye Grup Revelació Nacional: Nebulossa.

Premi Fam Cultura Pop Eye d'Arts plàstiques: Juana de Aizpuru.

Premi Fam Cultura Pop Eye de Dansa: Lucía Lacarra.

Premi Pop Eye Artista valencià: Chimo Bayo.

Premi Fam Cultura Pop Eye Editorial: Sílex ediciones.

Premi Fam Cultura Pop Eye a l'Excel·lència cultural: Centro de Arte Hortensia Herrero.

Premi Fam Cultura Pop Eye 'Vivint en l'era pop': Dover.

Premi Fam Cultura Pop Eye de Cinematografia: Juan Antonio Bayona.

Premi Fam Cultura Pop Eye Novel·la musical: Todo lo que importa sucede en las canciones, de Fernando Navarro.

Premi Fam Cultura Pop Eye Artista de música negra: Nauci Gold.

Premi Fam Cultura Pop Eye Periodisme: Vicente Vallés.

Premi Fam Cultura Pop Eye TV: Culturas 2 TVE.

Premi Fam Cultura Pop Eye Disc: Paprika, de la Bien Querida.

Premi Fam Cultura Pop Eye Assaig: Nadie se va a reír, de Juan Soto Ivars.

Premi Fam Cultura Pop Eye Sostenibilitat: CaixaForum.

Premi Fam Cultura Pop Eye Novel·la: Txalaparta, de Agustín Pery.

Premi Fam Cultura Pop Eye MEcenatge: Victoriano Contreras. Jamón de Monesterio.

Destacats