Polirítmia sona a València amb concerts gratuïts durant el mes de juliol

La VI edició del festival Polirítmia ofereix 14 concerts d'accés lliure fins al diumenge 9 de juliol en la plaça de l'Ajuntament, La Nau i el Rialto

Guardar

Un concert del Festival Polirítmia en la plaça de l'Ajuntament de València
Un concert del Festival Polirítmia en la plaça de l'Ajuntament de València

La cita estiuenca del festival Polirítmia, organitzat per la Conselleria de Cultura a través de l'Institut Valencià de Cultura i la Regidoria de Cultura Festiva, arranca la seua sisena edició amb una intensa setmana d'activitats culturals i concerts gratuïts a València fins diumenge que ve 9 de juliol.

La plaça de l'Ajuntament, La Nau i el teatre Rialto són els encarregats d'acollir els diversos gèneres musicals i artistes internacionals que s'emmarquen dins de la programació de la Gran Fira.

El passat cap de setmana ja es va poder gaudir d'alguns espectacles com el Sarau de la Fira, una sessió oberta de música i dansa en la plaça de l'Ajuntament, o el concert de Marala, el trio musical format per les artistes Sandra Monfort, Selma Bruna i Clara Fiol.

Programa de concerts de Polirítmia

Polirítmia continua a partir d'aquest dilluns. A les 12.15 hores se celebrarà la jornada de conferències a la sala Matilde Salvador de La Nau, que inclourà el concert didàctic de Rubén Alonso, "Antropoloops". Aquest es defineix com un acostament creatiu al patrimoni immaterial sonor des de la lògica de la remescla musical. A la nit, a les 22.00 hores, la plaça de l'Ajuntament acollirà el concert de la cantant valenciana La Maria, que presentarà "L'Assumpció", el seu primer treball d'estudi.

Concert en la plaça de l'Ajuntament de València emmarcat en Polirítmia
Concert en la plaça de l'Ajuntament de València emmarcat en Polirítmia

El dimarts, dia 4 de juliol, la plaça de l'Ajuntament torna a convertir-se en l'escenari principal de Polirítmia per a rebre a les components de la Balkan Paradise Orchestra, que aprofiten per a estrenar "Catársis", la seua nova proposta que simbolitza el moment d'alliberament emocional a través de la música, el moviment i la festa.

El dimecres 5 de juliol, a les 20.00 hores, el festival es desplaça fins al Teatre Rialto, en el centre de la ciutat, on l'artista valenciana Tere Núñez, al costat del duo portugués Couple Coffee, presentarà els resultats de la seua residència artística internacional. Més tard, a les 22.00 hores, el turc Ali Dogan Gönültas interpretarà per primera vegada "Kiğı", el seu únic àlbum en solitari.

El Rialto acollirà el dijous 6 de juliol una doble proposta artística. A les 20.00 hores, Álvaro Sola, un artista emergent i multidisciplinari en camps com la moda o les arts plàstiques, presentarà el seu espectacle "Puñales". De nou, a les 22.00 hores, en l'escenari de la plaça de l'Ajuntament vibrarà la música del grup La Placeta, que retrà homenatge a les seues arrels andaluses amb una proposta en la qual mesclen el flamenc, la música electrònica i l'estil "un funk".

El divendres, dia 7 de juliol, la menorquina Anna Ferrer aterrarà en el Rialto, al voltant de les 20.00 hores, per a delectar al públic amb el seu nou projecte musical "Parenòstic", un treball que conjumina creació i tradició. A la nit, a les 22.00 hores, serà el torn del libanés Aleph, que convertirà la plaça de l'Ajuntament en un espectacle sense precedents en fusionar jazz, flamenc i música oriental.

El dissabte 8 de juliol serà el preludi del final d'un intens Polirítmia. En aquesta ocasió, el festival començarà a les 18.30 hores amb l'habitual actuació de Les Muixerangues de La Fira, que enguany comptarà amb la participació de La Muixeranga d'Algemesí. A les 20.00 hores, el Rialto es prepararà per a acollir la proposta dels valencians N340, que combinen la música tradicional amb la roquera. Més tard, a les 22.00 hores, l'artista siriana Mais Harb convertirà la plaça de l'Ajuntament en un escenari típic del folklore àrab amb l'espectacle "Arabic Music Show".

El colofó del festival arribarà el diumenge 9 de juliol, també amb un programa doble. Per a començar, a les 20.00 hores, el trio musical Samaïa interpretarà "Traversées" en el Rialto, un repertori que homenatja les llengües regionals de França, així com d'Europa i Orient Pròxim. La sisena edició de Polirítmia finalitzarà amb l'actuació de Maria de la Mar Bonet, a les 22.00 hores en la plaça de l'Ajuntament, que defensarà la seua posició com una de les grans referències de la cançó d'autor.

Arxivat a:

Destacats