Les pintures infantils de Sorolla arriben a València

Fundació Bancaixa presentarà el pròxim 14 de juliol l'exposició del pintor valencià

Guardar

"La hora del baño" de Joaquín Sorolla
"La hora del baño" de Joaquín Sorolla

Aquest dijous arriba a la Fundació Bancaixa l'art infantil de Joaquín Sorolla amb l'exposició "La edad dichosa, la infancia en la pintura de Sorolla". L'exhibició, realitzada amb la col·laboració de Museu Sorolla i la Fundació Museu Sorolla, mostrarà la" representació de la infantesa en la pintura de l'artista valencià", ja que ha format part de tota la seua trajectòria com a artista.

El procés de muntatge de la mostra s'està desenvolupant aquests dies per a la seua inauguració del pròxim dijous després de la recepció de més de 86 quadres procedents de 40 col·leccions públiques i privades, entre les quals es troben el Museu Sorolla, la Fundació Museu Sorolla, el Museu del Prat, la Col·lecció Carmen Thyssen-Bornemisza, el Museu de Belles arts de Bilbao, el Museu de Belles arts d'Astúries, l'Ajuntament de València, la Col·lecció Esther Koplowitz, la Universitat Complutense de Madrid, la Col·lecció Fundació Santander, la Fundació Rodríguez Acosta, entre altres, i a les quals se sumen peces de la col·lecció de la Fundació Bancaixa.

En aquesta exposició dedicada a l'artista valencià, es reuniran pintures que aborden els quadres més coneguts del pintor, entre les quals es troben les famoses escenes a la vora del Mediterrani que representen la felicitat i el gaudi dels xiquets en les platges valencianes, i pintures totalment inèdites que es presentaran per primera vegada al públic. Entre elles es podrà contemplar la intimitat del nucli familiar, la gran importància que donava el pintor a la figura de la maternitat, la representació dels mateixos fills del pintor i tot un món de faenes infantils (diversió, jocs, estudis de les classes més acomodades, treball infantil, desemparament dels xiquets de les classes més populars, malaltia i mortalitat infantil...).

Les conservadores del Museu Sorolla Sonia Martínez Requena i Covadonga Pitarch Angulo, al costat de Blanca Pons-Sorolla en la selecció i ampliació d'obres realitzades per a València, seran les comissàries d'aquesta exposició.

Aquesta exhibició estarà disponible des del 15 de juliol (un dia després de la inauguració) fins al pròxim 13 de novembre. Els detalls sobre els horaris i els preus es poden consultar en la pàgina oficial de Fundació Bancaixa.

Arxivat a:

Destacats