Paura, el Festival de Cinema de Terror per a escapar del fred

Des de hui i fins al 28 de gener el festival exhibirà films de terror en els cinemes Aragó i el café Volander

Guardar

festival cine de terror
festival cine de terror

El cinema de terror és un dels més vistos del món. Les imatges sobtades, la sang, la música estrepitosa o l'horror psicològic són alguns dels recursos que al mateix temps que allunyen a alguns d'estes projeccions, acosten a uns altres a este gènere que és solament per a valents.paura-festival-de-cine-de-terror-de-valencia

Amb la voluntat de mostrar les creacions independents de terror i fomentar-les, va nàixer Paura, un festival de cinema que s'inaugura esta mateixa nit, naturalment, i que pren el seu nom com a homenatge a Operazione paura, clàssic de 1966 dirigit per l'italià Mario Brava.

València és la ciutat que acull este festival que vol escapar del caràcter comercial i competitiu de les grans produccions i posicionar-se com un espai en el qual es mostren obres que no compleixen els cànons tradicionals, però que emocionen igualment pel seu risc. Per això, els seus creadors oferiran projeccions especials en la Fnac de Sant Agustín, xarrades sobre la relació entre David Bowie i el cinema de terror i llançaments de llibres, entre moltes altres sorpreses.

Cinema experimental, animació, ficció i documental són alguns dels subgèneres que es presentaran en este festival que per mitjà de llargmetratges i curtmetratges vol projectar en la ciutat del Türia cinema de tots els continents. Turquia, Uruguai, Filipines, Irlanda, Finlàndia, Espanya i els Estats Units és a dir poc dels països representats en estes produccions que, al final, rebran premis per a categories com a millor actor o millor muntatge.

El jurat estarà conformat per Jordi Piris, realitzador audiovisual, director i coordinador en cinc ocasions del Festival Nacional de Cortometrajes K-lidoscopi; Teresa Llácer Viel, llicenciada i estudiosa de la pintura i el cinema local i internacional; i Josevi García Herrero, guionista, locutor, director del Festival de Webseries Prado Real Web Fest de Soto del Real i productor de cinema espanyol i estranger, preseleccionat als Goya 2006 pel seu curtmetratge Ojos de soñador.

El programa i altres detalls són accessibles en el lloc web del Festival de cinema Paura.

--Data: 20-28 de gener de 2017

Lloc: Cinemes Aragó (Avinguda del Port 1, 46021, València) i Cafè-Pub Volander (Calle del Poeta Navarro Cabanes, 25, 46018, València).

Destacats