El cicle "Músiques Religioses del Món" arriba al Palau de la Música de València amb sis concerts tematitzats

Guardar

Músiques del món Misteri d'Elx
Músiques del món Misteri d'Elx

Torna una nova edició de "Músiques Religioses del Món" al Palau de la Música de València. La Sala Rodrigo i l'Almodí seran l'escenari d'estos concerts temàtics de gran atractiu multicultural que començaran a les 19.30 hores. D'esta manera, el Palau de la Música impulsa este atractiu cicle, que s'estrenarà el pròxim 21 de març amb el programa Ritual, interpretat per Capella de Ministrers. Les entrades dels concerts, a un preu de 10 euros, ja es poden adquirir en la pàgina web o de manera presencial en les taquilles del Palau.

El director del Palau, Vicente Llimerá, ha destacat que "una de les nostres línies de treball és impulsar totes aquelles etapes musicals que no són tan conegudes com les del gran repertori, però que són de molta qualitat i gran bellesa com este cicle de músiques religioses del món, que inclou formacions espanyoles, franceses, marroquines o turques". En este sentit, Llimerá ha explicat que "enguany l'hem potenciat amb dos espais, l'Almodí, una de les joies gòtiques valencianes, i sobretot amb la nostra Sala Rodrigo, d'una acústica excepcional".

Llimerá ha afegit que "no és casualitat que comence el 21 de març, Dia Europeu de la Música Antiga" i, per això, "podrem assistir a un concert de Capella de Ministrers, dirigit per Carles Magraner i amb la veu de Françoise Atlan, que ens presentarà un repertori de cants sefardites i andalusins, ideal perquè puguem descobrir un desconegut però ric llegat musical de la nostra història".

En el cicle "Músiques Religioses del Món", dissenyat per la Fundació Cultural CdM, s'abordaran altres propostes com a temes mossàrabs de l'església visigoda espanyola; música sufita i danses dervixes; litúrgia corsa; cants sagrats amb polifonies a capella; el Misteri d'Elx; i cançons i músiques tradicionals d'Anatolia Oriental (Turquia). Participaran també Schola Antiqua amb el programa Cant mossàrab, amb Juan Carlos Asensio al capdavant (dimarts 26); Al-Maqam amb Yinnan Al-Àndalus, sota la direcció d'Aziz Samsaoui (dimarts 2 d'abril); A Filetta (dissabte 6 d'abril) amb Corsic' Amen. Llum i foscor als jardins de la litúrgia corsa; la Capella i Escolania del Misteri d'Elx amb La Festa o Misteri d'Elx (diumenge 7 d'abril); i Ali Dogan Gönültas amb Kigi (dijous 11 d'abril).

Per la seua banda, Carles Magraner, director de la Fundació CdM, ha indicat que "agraïm al Palau de la Música i a Vicente Llimerá la confiança, el compromís i la col·laboració amb este projecte que facilita i impulsa l'entesa entre diferents pobles i cultures". Magraner subratlla que "els programes i repertoris que albergarà Músiques Religioses del Món aportaran diversitat i enriquiran l'excel·lent oferta musical que brinda el Palau i l'Almodí", i assenyala que "convidem el públic a gaudir d'estos concerts".

Les sis propostes de "Músiques Religioses del Món" transcendeixen les religions, les creences personals i les idees. Escoltar en estos concerts una complexa polifonia sacra o el llenguatge antic de la litúrgia o la tradició és un paisatge sonor que posarà el públic en contacte amb una espiritualitat ancestral i profunda, allunyada de la realitat quotidiana, de la mà de la música, la dansa o la poesia.

La Fundació Cultural CdM, Centre Internacional per a la Música, la Tradició i el Patrimoni de la Corona d'Aragó, l'entitat dissenyadora d'este projecte, té com a objectiu posar en valor una herència musical de notable importància per a la història musical d'Occident, des de València, una ciutat amb constant rellevància històrica i patrimonial, de la qual ha fet gala al llarg de la seua història. La seua tasca se centra a protegir, difondre, recuperar i potenciar el patrimoni musical i cultural generat al voltant del conjunt de territoris que la integraven i la seua internacionalització. Igualment, estableix per a la consecució dels seus objectius i finalitats un marc d'actuació que també se centra en l'eix Flandes (Països Baixos), Itàlia, el Mediterrani, Navarra, Castella i el sud de França.

Arxivat a:

Destacats