El Palau de la Música homenatja a Teresa Berganza amb el concert de l'OV, Heras-Casado i Nancy Fabiola Herrera

Guardar

El mestre Pablo Heras-Casado en una imatge d'arxiu. Foto Live Music València
El mestre Pablo Heras-Casado en una imatge d'arxiu. Foto Live Music València

El Palau de la Música de València i l'Orquestra de València reten homenatge aquest dijous a Teresa Berganza, amb un concert que tindrà lloc al Teatre Principal i que serà dirigit pel mestre Pablo Heras-Casado. Es tracta d'un programa en el qual la mezzosoprano Nancy Fabiola Herrera cantarà una selecció de cançons de la compositora valenciana Matilde Salvador, i que conclourà amb la Simfonia núm. 6 "Patètica" de Piotr Ilitx Txaikovski.

La presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha recordat que Teresa Berganza, des del seu debut un 3 de febrer de 1990 acompanyada pel pianista Juan Antonio Álvarez Parejo, va cantar en la programació de l'auditori valencià en vuit ocasions, alternant recitals i concerts simfònics, tres d'ells amb l'Orquestra de València. "Volem reconèixer amb este concert d'abonament", ha indicat Tello, "a una cantant universal que figura en lletres d'or en la història del Palau de la Música, i que va deixar uns records inesborrables en totes i tots aquells que tingueren l'oportunitat d'escoltar la seua portentosa veu".

D'esta manera, el públic assistent podrà escoltar d'Eduard Toldrà, les obres instrumentals Costa Brava, Nocturn i Veles i reflexos de "Vistes al mar", mentre que de Matilde Salvador s'interpretaran les cançons Nana del mar i Desvelo del mar de "Canciones de nana y desvelo"; Yo en el fondo del mar; La señora Luna i La loba de "Tres nanas", Balada de "Voces de otra orilla"; Presentimiento de "Cancionero de la enamorada"; Tú entre los lirios aquellos i Valenciana de "Seis canciones españolas". La Simfonia núm. 6 "Patètica" de Txaikovski, que tancarà el programa, és una obra mestra del compositor rus molt volguda pel gran públic i la seua última partitura simfònica.

Per part seua, el director del Palau, Vicent Ros, ha destacat que "tanquem la temporada d'abonament amb el sentit record a Teresa Berganza, i amb un programa on totes les cançons que podrem escoltar són representatives del repertori líric valencià del segle XX, de l'obra de la nostra gran compositora Matilde Salvador, i que cantarà una de les més brillants mezzosopranos de l'actualitat com és Nancy Fabiola-Herrera".

Guardonat "director de l'any 2021" pels premis ICMA, la carrera de Pablo Heras-Casado abasta des de la música simfònica fins al repertori operístic. És molt sol·licitat com a director convidat per les principals orquestres internacionals com la Philharmonia Orchestra, Orchestre de Paris, Münchner Philharmoniker, Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks o Tonhalle-Orchester Zürich, etc. Ha dirigit les orquestres filharmòniques de Berlín, Viena i Israel, NHK i Orquestra del Teatre Mariinski de Sant Petersburg. A Amèrica és convidat per les orquestres de San Francisco, Chicago, Pittsburgh, Minnesota, Filadèlfia, Los Angeles Philharmonic, Orchestre Symphonique de Montréal. Va ser director principal de l'Orchestra of St. Luke's entre el 2011 i el 2017.

La mezzosoprano espanyola Nancy Fabiola Herrera és aclamada pel públic i la crítica especialitzada. Amb més de 60 rols interpretats, és una de les artistes més rellevants de l'actualitat. Va actuar amb l'Orquestra i Cor Nacional d'Espanya, sota la direcció de David Afkham, amb l'Orquestra Filharmònica de Gran Canària en Shéhérazade de Ravel amb Karel Mark Chichon, amb l'Orquestra de Ràdio Televisió Espanyola en el Rèquiem de Mozart, amb Pablo González, en concerts amb la Reial Orquestra Simfònica de Sevilla en el Teatre de la Maestranza amb la soprano Ainhoa Arteta i amb l'Orquestra Simfònica de Madrid en el Teatre de la Zarzuela. Ha sigut aclamada per públic i crítica per la seua interpretació de Carmen, que l'ha portada al Metropolitan Opera, Royal Opera House, Arena di Verona, Bolxoi, Caracal·la, Berlín, Munic, Dresden, Sydney i el Japó, entre altres.

 

 

Destacats