El Palau de la Música acosta la figura de Sorolla als centres educatius i famílies amb un espectacle teatral-musical

Guardar

Assaig Papà Sorolla
Assaig Papà Sorolla

Enguany es compleix el centenari de la mort de Joaquín Sorolla i el Palau de la Música s'uneix a aquesta celebració mitjançant el seu projecte educatiu "Menut Palau", acostant la figura de l'artista valencià als centres escolars i les famílies. D'aquesta manera, l'Almodí acollirà l'espectacle multidisciplinari –música, teatre, pintura- "Papà Sorolla" des de demà dimecres fins al divendres, destinat a l'alumnat de 4t i 6é de Primària, com també per a les famílies el pròxim diumenge a les 18.00 hores.

La regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha valorat el fet que "una vegada més des del Palau de la Música encapçalem les activitats institucionals commemoratives de músics i artistes il·lustres de la nostra terra", i, en aquest any de reconeixement a un dels pintors valencians més universals, "no podíem deixar d'acostar i fer partícip al públic familiar de la importància de la figura de Joaquín Sorolla, però també a l'alumnat dels centres educatius des d'una ullada diferent, la de la infància i des del punt de vista sonor, a més del visual i dramatitzat, facilitant en el seu conjunt la comprensió i també la labor pedagògica de les professores i professors", ha conclòs la regidora.

L'espectacle, delicat i íntim, gira entorn de la infància dels seus fills, concretament María i Joaquín. La part musical estarà protagonitzada per De Soprano i Arpa, un duo valencià amb una àmplia experiència en el món educatiu i el públic infantil, que "pinten" la vida de Sorolla a través de les partitures d'Albéniz, Granados, Falla, Ravel, Satie, Fauré, Tournier, Britten i inclús Lorca. En aquest sentit, el director del Palau, Vicent Ros, ha afegit que "la música ha sigut triada amb molta cura, amb obres de compositors coetanis de Sorolla, tant els espanyols com els impressionistes de la seua estada a París, perquè el públic puga comprendre l'estreta relació i les influències que s'estableixen entre les dues disciplines artístiques".

Amb la direcció escènica de Salva Ferriol i la producció executiva de L'Artefacta, vestuari i atrezzo d'Elena Gassó i els joves actors valencians Alba Ferragud com a "María" i Pablo Pla com a "Joaquín", el públic podrà gaudir d'un guió dramatitzat amb les figures dels fills de Sorolla, de xiquets i de joves, qui recorden la seua infància i la molt volguda figura paterna. Aquest concert dramatitzat o teatre musicat reflexiona també sobre valors com la solidaritat amb la infància desprotegida, la bondat dels cuidats, el valor de les coses xicotetes i del present, l'Espanya buidada i la importància de les arrels.

Les entrades per a aquest nou espectacle de "Menut Palau" del pròxim diumenge, es poden adquirir en la web del Palau de la Música: www.palauvalencia.com

Destacats