Óscar Oliver interpreta a l’Almodí les sonates per a piano “Patètica”, “Apassionata” i “Alla tedesca” de Beethoven

Nova cita de “Cambra al Palau” del Palau de la Música

Guardar

almudin
almudin

El pianista valencià Óscar Oliver protagonitzarà demà dissabte a l'Almodí una nova cita del cicle "Cambra al Palau", que organitza el palau de la Música i que enguany està dedicada a la figura de Ludwig van Beethoven en el 250 aniversari del seu naixement. Oliver interpretarà les exigents sonates per a piano núm. 8 "Patètica", la núm. 23 "Apassionata" i la núm. 25 "Alla tedesca", així com l'Andante per a piano "Andante favor". La regidora de Cultura i presidenta del Palau, Glòria Tello, ha recordat respecte al concert de demà que "encetem la recta final de la integral d'aquestes sonates per a piano de Beethoven, que sols s'han tocat una vegada en la història del Palau i que ara, després de 33 anys, estem gaudint de nou a un lloc tan especial com és l'Almodí i de la mà dels nostres grans concertistes".

La sèrie "Sonates per a piano de Beethoven" conclourà el pròxim dissabte 19 de desembre, amb el pianista Carlos Apellániz, que reprén el seu recital, després d'haver-ho posposat el passat mes de novembre per una lesió en la mà. Respecte a aquesta sèrie dins de "Cambra al Palau", el director del Palau, Vicent Ros, s'ha mostrat molt content per la resposta del públic "que està omplint cada un dels recitals que hem programat per a abordar les 32 sonates d'aquesta integral, de gran bellesa i d'una complexitat tècnica en el seu conjunt, que els nostres pianistes estan interpretant amb molta qualitat".

Óscar Oliver és ara mateix catedràtic de piano, així com coordinador artístic del Premi Iturbi i fundador del Festival Iturbi. Ha estat format entre València, Barcelona, Madrid i Laussane amb els mestres Ramón Coll, Ana Guijarro i Faust Zadra. Fruit de la seua activitat cambrística ha oferit recitals a ciutats com Praga, Neuchatel, Laussane, Sió, Innsbruck, Weimar, Aachen, Colònia, així com en les principals sales espanyoles. Actua amb l'Orquestra de València des de 2008 i ha treballat amb l'Orquestra de la Comunitat Valenciana sota la direcció de Lorin Maazel i Zubin Mehta. Com a repertorista ha treballat amb solistes i directors de la talla de Gregory Kunde, Rafael Frühbeck de Burgos, Nathalie Sutzmann, Matthias Goerne, Gautier Capuçon, Vadin Repin, Simon O'Neill, John Tomlinson, Angelica Kirchschlager, Bo Skovhus, Stefan Vinke, Nancy Fabiola Herrera, Waltraud Meier, María José Montiel, Michel Plasson, Ton Koopman, Fabio Biondi, Walter Weller i Lawrence Foster, entre d'altres.

Destacats