Les obres del Palau de la Música de València finalitzaran a mitjans de 2023

L'Ajuntament de València destinarà 3,7 milions d'euros al Palau de la Música en 2023

Guardar

Palau de la Música. Imatge: José Miguel Piquer
Palau de la Música. Imatge: José Miguel Piquer

L'alcalde de València, Joan Ribó, juntament amb el regidor d'Hisenda, Borja Sanjuán, han presentat, aquest matí, els pressupostos municipals per a 2023. Uns comptes que superen, per segona vegada, els mil milions d'euros (1.042.869.604 €) amb un pressupost que s'alça com el millor dotat de la història de l'Ajuntament de València.

Amb uns comptes que s'incrementen en més d'un 40% respecte a 2015, l'Ajuntament ha previst una sèrie d'inversions per a 2023 entre les quals es troba l'última anualitat per a les obres del Palau de la Música de València. Concretament, 3,7 milions d'euros per a finalitzar una de les actuacions més destacades de la capital del Túria pel seu valor patrimonial i cultural. En aquest sentit, l'alcalde ha assenyalat que "s'espera que les obres hagen finalitzat a mitjans del pròxim any".

La rehabilitació del Palau de la Música avança segons els terminis previstos. Amb un pressupost d'uns 11 milions d'euros, la intervenció, que respectarà l'esperit de l'edifici, s'adaptarà a les polítiques mediambientals i apostarà per la reducció del consum energètic. De fet, el mes de setembre passat, la Junta de Govern aprovava la modificació de les obres per a incorporar la instal·lació de plaques fotovoltaiques i la renovació dels cristalls del vestíbul per a millorar l'eficiència energètica. Actuacions que permetran reduir el consum per a climatització entre el 40% i el 50%

La intervenció inclou, a més, la substitució de tot el sostre de la sala Rodrigo, els laterals situats damunt de les llotges de la sala Iturbi, la impermeabilització completa del templet situat damunt de la cúpula del vestíbul, la instal·lació d'una cortina acústica, el canvi de lluminàries i projectors, la substitució del parallamps de l'edifici, el revestiment complet de la façana de l'edifici i un nou sistema centralitzat antiincendis i de seguretat.

La rehabilitació també millorarà notablement la qualitat sonora de les sales, ja que es regula de nou el temps de reverberació i absorció dels panells acústics de les sales. Les butaques patiran una neteja i es canviarà completament el sistema d'aire condicionat.

Destacats