Nou països competiran en La Mostra Viva del Mediterrani 2017

El film valencià “El collar de sal”, de Vicente Pérez Herrero, entre les seleccionades

Guardar

mostra_vcano_2017_internet
mostra_vcano_2017_internet

Nou països a través de deu llargmetratges competiran pel Premi Pont del Mediterrani en la Secció Oficial de Mostra Visca del Mediterrani que, per primera vegada en les seues cinc noves edicions, torna a ser competitiva. Mostra Viva se celebrarà del 5 al 15 d'octubre a València. Les projeccions de la Secció Oficial es realitzaran en Aragó cinema de València.

Algèria, Palestina, Israel, Espanya (València), França, Croàcia, Portugal, Romania i Kurdistan estaran representats en el festival amb deu llargmetratges seleccionats pel comité de Mostra Viva del Mediterani entre els més de cent títols presentats a la preselecció.

La gran majoria de les pel·lícules seleccionades són estrena absoluta a Espanya i aspiren als 4.000 euros amb els quals està dotat el Premi a la Millor Pel·lícula. Totes elles mostren la diversitat i embranzida de les cultures de procedència i sobretot la important transformació visual i lingüística del cinema en els països de la conca del Mediterrani. Amb el retorn de la secció competitiva Mostra Viva torna a convertir-se en un festival de referència no solament en el seu àmbit geogràfic sinó també en el dels festivals cinematogràfics de tot el món.

A més, en la categoria de curts, també a concurs, optaran quinze cintes de les més de 300 presentades. El premi en aquesta categoria està dotat amb 1.000 euros. Mostra Viva també tindrà un premi sense dotació econòmica a la millor pel·lícula dirigida per una dona i que atorga l'associació Dones en Art.

La Secció Oficial oferirà una profunda mirada social al cinema del Mediterrani i als conflictes actuals dels països participants així com a la seua pròpia realitat ètnica, política i cultural.

El jurat estarà presidit per Lucien Castela, professor Emèrit de Cinema de la Universitat de Provence i impulsor de la primera edició de la Mostra de Cinema del Mediterrani durant la seua etapa com a Agregat Cultural de l'Ambaixada de França a Espanya. Castela rebrà un homenatge durant el certamen. El jurat estarà integrat, a més, per crítics i cineastes com la realitzadora libanesa Eliane Rahed, la directora de Castelló Lucía Alemany, el crític marroquí Mohamed Abid i la narradora algeriana Djamila Sandouk.

Entre les pel·lícules a concurs figuren l'últim film del director Michael Haneke, "Happy End", protagonitzat per Isabel Huppert i Jean Louis Trintignant i presentada en l'últim Festival de Cannes. La pel·lícula s'estrenarà a Espanya de forma comercial el pròxim any. Haneke posseeix dos Palmells d'Or i un Oscar.

Així mateix, també figura entre les cintes seleccionades l'última pel·lícula de la cineasta i llegenda de la Nouvelle Vague Agnés Varda, o la primera pel·lícula del realitzador palestí Mohamed Jabaly, de 23 anys, que aborda la seua experiència durant els bombardejos de Gaza. Varda rebrà el pròxim Oscar honorífic i a la fi de setembre el Premi Donostia del Festival de Sant Sebastià en reconeixement a la seua trajectòria. "Visages, Villages", de la directora belga de 89 anys, ofereix una mirada viatgera per França en el qual s'interrelacionen vivències i records. La projecció de "Fragments de Rêves" de Bahïa Bencheikh el Fegoun significarà a més l'estrena mundial d'aquest llargmetratge de producció algeriana.

El cinema valencià estarà representat per la pel·lícula "El collar de Sal" de Vicente Pérez Herrero una cinta rodada entre València i Alacant i protagonitzada per Miguel Molina, Paula Gálvez i Alba Ferrara. En ella s'aborden els records d'una de les seues protagonistes.

PEL·LÍCULES A CONCURS: SINOPSI

SELECCIÓ

"AMBULANCE". Mohamed Jabaly

Una crua mirada a les famílies oblidades de Gaza que han d'enfrontar-se a la mort. Durant 51 dies les seues vides s'esfondren i amb angoixa són obligats a abandonar les seues llars. Un documental rodat en primera persona quan el director comptava amb només 23 anys.http://www.ambulancegazafilm.com

"CÂINI". Bogdan Mirica

Pel·lícula romanesa que transcorre en una terra desèrtica enmig del no-res i una història de màfies ocultes amb ressonàncies del western clàssic amb gran quantitat de violència continguda. Pel·lícula presentada a Cannes, Rotterdam, Sarajevo i altres festivals rellevants europeus.http://www.imdb.com/title/tt5088794

"EL COLLAR DE SAL". Vicente Pérez Herrero

Narració de tall poètic que aborda els records fragmentats de la infància d'Inés —sensacions incertes i desordenades— que ha d'afrontar per l'abandó dels seus pares.http://www.imdb.com/title/tt4587318

"HAPPY END". Michael Haneke

El guanyador de dues Palmeres d'Or a Cannes i un Oscar presenta una història entorn d'una família burgesa que té una gran empresa a Calais, i viu ignorant la problemàtica dels refugiats en eixa ciutat.

http://www.imdb.com/title/tt5304464

"HOUSE WITHOUT ROOF". Soleen Yusef

Pel·lícula kurda, amb una gran càrrega simbòlica en la qual tres germans kurds que resideixen a Alemanya han de viatjar al seu país d'origen per a enterrar a la seua mare.http://www.imdb.com/title/tt5304464

"ONCE THERE WAS A GIRL". Natalie Kaplan

Subtil pel·lícula entorn de les pors i inseguretats d'una dona en un món en el qual sembla que no encaixa del tot.http://www.imdb.com/title/tt5594412

"PORTO". Gabe Klinger

Apassionat drama que recorda als clàssics del cinema independent americà i francés protagonitzat per Lucie Lucas i Anton Yelchin, conegut per la seua interpretació en la saga de "Star Trek" i que va suposar la seua última pel·lícula com a protagonista abans de la seua mort prematura al cap de 27 anys.http://www.imdb.com/title/tt4446472

"QUIT STARING AT MY PLATE". Hana Jusic

En la Croàcia actual, se'ns presenta la vida de Marijana que té un treball precari i en el seu àmbit familiar està completament anul·lada com a persona i dona, encara que en un moment donat ha d'assumir el rol principal de la família.

http://www.imdb.com/title/tt5791884

"FRAGMENTS DE RÊVES". Bahïa Bencheikh el FegounEstrena mundial d'aquest documental algerià que tracta sobre els diferents focus de revolució del país sorgits després de la primavera àrab i com han sigut sistemàticament reprimits pel govern.

"VISAGES, VILLAGES". Agnés Varda i JR

La passió per les imatges fusiona dues generacions i dues forma de veure el món. La cineasta Agnes Vardà, de 89 anys, els inicis dels quals es remunten a la Nouvelle Vague i el fotògraf JR s'uneixen en un viatge per França per a plasmar els rostres del camí i narrar vivències íntimes i experiències personals.http://www.imdb.com/title/tt5598102

Arxivat a:

Destacats