‘No es tener algo serio, es vivir algo sano’, el cicle amb què el CCCC visibilitza noves formes afectives, arriba a l’equador

Aquest cicle, en el qual la lectura visibiliza relacions que s'escapen de les convencionals, comptarà amb Laura Latorre i Sonia Pina en la seua quarta sessió

Guardar

Una de les edicions anteriors de ‘No és tindre una cosa seriosa, és viure una cosa sana'
Una de les edicions anteriors de ‘No és tindre una cosa seriosa, és viure una cosa sana'

‘No es tener algo serio, es vivir algo sano’, el cicle de conversacions amb què el Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) revisa les noves formes de vida afectiva mitjançant la lectura, arriba a l’equador. Laura Latorre i Sonia Pina compartiran amb el públic les seues experiències entorn de les seues obres el 21 de gener, a les 19.00 hores, a la Sala Goerlich II.

Aquesta és la quarta de les sis sessions previstes en la primera edició del cicle. “L’objectiu és visibilitzar que hi ha altres formes de relacions afectives que van més enllà de les convencionals. Hem rebut una molt bona acollida, amb aforament complet i prop de 900 visualitzacions en algunes sessions que hem compartit en el nostre canal de YouTube. Més enllà d’això, el que importa és que hi veiem un públic participatiu i l’encreuament d’experiències amb les persones invitades genera un debat molt enriquidor”, explica José Luis Pérez Pont, director del CCCC i del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV).

La coordinadora, Eva Fernández, recorda que la iniciativa se situa com l’origen d’una escola de noves afectivitats impulsada des del CCCC. En aquest sentit, explica que “les sessions es converteixen en experiències molt boniques, en les quals parlem de relacions des de diferents punts de vista per a trencar lògiques que tenim establides”. “El balanç és molt positiu perquè el públic, que és prou heterogeni, s’obri a contar el que pensa i sent que no se li imposa una nova ètica, sinó que l’objectiu és alliberar”, afig.

Inventar la llibertat – Llegir l’assemblea – Conjugar l’amor’

En la pròxima sessió, ‘No es tener algo serio, es vivir algo sano’ generarà la reflexió del públic sobre qüestions relacionades amb la llibertat. Laura Latorre i Sonia Pina conversaran sobre els escrits de cada una d’elles, ‘La libertad está por inventar’ i ‘Asamblea’, respectivament. Aquest últim serà llegit coralment per dones valencianes de La Tetera, espai per a dones, que exploraran de manera col·lectiva si la llibertat i l’amor són una relació per inventar.

Laura Latorre, autora de ‘Polifonía amorosa’, va coordinar el llibre col·lectiu ‘Conjugar en amor’. És escriptora i terapeuta narrativa i facilita espais formatius per a repensar l’amor i desfilar la violència de les nostres relacions.

Sonia Pina, per la seua banda, alterna escrits jurídics amb l’ús de les paraules per a ficcionar-se. Escriure la veu de moltes i sostindre’s amb les altres és la seua militància, com mostrarà en la Sala Goerlich II del CCCC.

Arxivat a:

Destacats