El MuVIM combina disseny, poesia i naturalesa amb 'Espai End', de Julio Guixeres

Guardar

Presentación d'‘Espai End by Julio Guixeres’ en el MuVIM
Presentación d'‘Espai End by Julio Guixeres’ en el MuVIM

Dos imponents escultures de ferro i fusta en una zona de relax transformada en exuberant jardí donen forma a 'Espai End by Julio Guixeres', un paisatge que l'interiorista ha dissenyat en el MuVIM. Este projecte creatiu celebra la convergència entre art, interiorisme, creativitat i arquitectura en el museu de la Diputació de València fins al pròxim 7 de juliol.

'Espai End', amb un revestiment de gespa artificial, recrea un paisatge urbà, evocant la imatge d'un edifici impossible que desafia la gravetat i la percepció. El projecte, que ha sigut presentat este matí en roda de premsa, convida a explorar nous horitzons baix l'ombra d'un taronger en flor.

El diputat de Cultura, Paco Teruel, ha apuntat que el MuVIM "torna a sorprendre amb el treball de Julio Guixeres, que ha creat un lloc per a pensar i imaginar amb peces ideades i realitzades exclusivament per a este espai, en un museu on el disseny sempre és present i mostra l'art en totes les seues facetes".

Per part seua, el director del museu, Rafa Company, ha assenyalat que "Espai End' és el reflex de l'aposta institucional per part d'un museu de la Diputació de València per obrir nous camins, reivindicant l'interiorisme com una disciplina artística i posant en mans de creadors espais del museu que habitualment no s'utilitzen".

"És la primera vegada que el MuVIM oferix un espai a un interiorista i també és la primera vegada que s'utilitza una zona tan difícil com el Pati Anglés, el qual sempre s'ha considerat un lloc previ al museu i que ara està integrat en ell gràcies a la mestria d'este disseny", apunta Company.

L'interiorista i artista Julio Guixeres, qui ha transformat peces urbanes tan habituals com ombrel·les i edificis en escultures infinites, recrea un jardí "que evoca un poema i que busca sorprendre i emocionar al visitant, el mateix que ocorre amb una exposició", apunta.

'Espai End by Julio Guixeres' és el primer treball del dissenyador en un museu. En este sentit, comenta que es tracta "de l'inici perquè els interioristes entrem en museus amb la finalitat de crear espais, ja que en l'interiorisme també es genera art que transmet sensacions".

En este sentit, el cap d'Exposicions, Amador Griñó, ha comentat que Julio Guixeres "ha convertit este Patio Inglés en un exterior increïble; ho ha pensat, ho ha dissenyat, ho ha realitzat i li ha donat una eixida que ens ha sorprés a tots, i és que en un espai reduït, difícil i obert ha aconseguit fer este exterior-interior completament escultòric, pràctic, bonic i estètic".

Julio Guixeres

El valencià Julio Guixeres comença la seua trajectòria com a interiorista en 1999 i dona vida a Guixeres Projecta en 2001. Cocreador de l'icònic espai Sevilla 27, va convertir un centenari magatzem en el seu segon estudi, Espai Home València, amb peces de canviades de nom marques i lluminàries del disseny mundial.

Així mateix, des de 2002, en l'escenari de Casa Decor España, Guixeres tix racons i chill-outs capturant l'estètica més internacional. Firmes rellevants així com xefs estrela Michelin com Quique Dacosta, Raúl Aleixandre, Paco Roncero o Tomás Arribas li han confiat projectes per a esculpir les siluetes dels seus locals de moda a Espanya.

Julio Guixeres idea i realitza des del seu nou showroom al Verger, Alacant, projectes nacionals i internacionals emblemàtics del panorama actual de l'interiorisme, així mateix, ha dissenyat espais gastronòmics de referència.

Destacats