Música i turisme s'uneixen per a oferir la millor experiència a amants de la música amb "Music Immersion Travel"

Aquest projecte, amb la col·laboració de la FSMCV, ofereix als turistes una oportunitat única per a viure en primera persona com es viu la música en la Comunitat

Guardar

bandas_musica
bandas_musica

Les Societats Musicals són una part molt important de la cultura a la Comunitat Valenciana. Per això, Turisme Comunitat Valenciana, amb la col·laboració de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i Trovalia, ha presentat un nou projecte que converteix a les Bandes de Música en experiències turístiques. Aquest projecte té el nom de “Music Immersion Travel”.

Amb “Music Immersion Travel”, els amants de la música de tot el món poden conéixer i experimentar com es viu la música en la nostra Comunitat, a més de tindre l'oportunitat de viure-la en primera persona. Alhora que es done a conéixer de manera internacional el patrimoni musical, natural, cultural i gastronòmic de la nostra terra, un dels objectius principals és que es convertisca en una important font de finançament per a les Societats Musicals.

Daniela González, presidenta de la FSMCV, ha sigut l'encarregada de presentar aquest matí el projecte, al costat de Raúl Caldevilla, representant del tour-operador Trovalia, i Francesc Colomer, Secretari Autonòmic de Turisme.

Raúl Caldevilla, Daniela González i Francesc Colomer, aquest matí.

“Els turistes podran experimentar el que suposa ser músic en la Comunitat Valenciana, una terra reconeguda internacionalment per l'excel·lència de les nostres bandes”, ha afegit González. En 2018, les societats musicals van ser nomenades Bé d'Interés Cultural Immaterial, per la qual cosa reforça la seua importància i les possibilitats que tenen de funcionar com a recurs turístic en una “terra de músics” com és la Comunitat.

La millor oferta turística per a amants de la música

Els músics que vulguen apuntar-se a aquesta experiència podran triar entre diferents paquets turístics que s'ofereixen en la pàgina web musicimmersiontravel.com, comercialitzats per Trovalia. Per ara, com ha explicat Raúl Caldevilla, només hi ha algunes ofertes disponibles, ja que el projecte s'acaba de llançar i s'espera presentar-lo en més fires de turisme de tot el món, la pròxima a Londres.

A més “Music Immersion Travel” ja s'ha convertit en el primer programa posat en marxa a tot el món que uneix música i turisme, convertint a les bandes de música en destinació turística. I és que no hi ha un lloc millor per a haver començat aquest projecte, com ha expressat Francesc Colomer, la música és “la millor targeta de presentació del que és la Comunitat Valenciana”.

“Music Immersion Travel” és el primer programa del món que uneix música i turisme

S'ha començat pel mercat estatunidenc, havent-se presentat a Chicago per primera vegada. A més, els Estats Units té una forta vinculació amb la cultural musical, i és una gran oportunitat per a molts músics americans poder conéixer de primera mà les nostres festes i la nostra cultura, en els Moros i Cristians, les Falles o les Fogueres. Participaran bandes de música tant de València, Castelló i Alacant.

Experiències turístiques transformadores

Francesc Colomer ha explicat que el turisme ara ha d'oferir experiències úniques i formidables. Cada vegada es parla més del turisme experiencial, i no es pot trobar una experiència com aquesta en cap altre lloc. "Music Immersion Travel" té la capacitat d'oferir al turista una experiència transformadora, no solament coneixerà com funcionen les bandes de música ací, sinó també formarà part d'una d'elles, com un músic més. Brida l'oportunitat de créixer com a persona i com a músic.

Els objectius principals que vol aconseguir el projecte "Music Immersion Travel" són dur a terme una estratègia de desestacionalització, que les bandes tinguen més rendibilitat i puguen autofinançar-se, i afavorir el reconeixement internacional. Es converteix una oportunitat en la qual tots salen guanyant, els turistes i les societats musicals.

En aquesta primera fase, participen societats musicals com a Unió Musical Alqueriense (Les Alqueries), la Societat Artisticomusical La Vall de Càrcer, l'Agrupació Musical La Nova de Banyeres i la Societat Musical La Paz de Sant Joan d'Alacant, una oferta que s'anirà ampliant amb més societats musicals de la Comunitat.

Arxivat a:

Destacats