Música Ficta porta a l'Almodí una cuidada selecció del primer barroc italià amb instruments d'època

Guardar

Música Ficta
Música Ficta

El grup Música Ficta, dirigit per Raúl Mallavibarrena, és una de les més reconegudes formacions espanyoles renovadores de la interpretació de la música antiga, que debuta demà dissabte, a les 19.30 hores, en el cicle "Cambra al Palau", organitzat pel Palau de la Música. D'esta manera, el seu fundador i clavecinista Raúl Mallavibarrena, i les violinistes barroques Fumiko Morie i Belén Sancho, interpretaran una cuidada selecció del primer barroc italià amb instruments d'època.

La presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha volgut destacar que "estem iniciant un mes de novembre apassionant per a les persones aficionades a la música antiga i barroca, ja que hem pogut gaudir del programa de Capella de Ministrers, del Concert per a quatre teclats de Bach amb l'Orquestra de València, i, en el nostre cicle de cambra, demà pujarà a l'escenari Música Ficta i a finals de mes Estil Concertant". En aquest sentit, Tello ha afegit que "treballem per a dissenyar per al nostre públic, una programació on tinga cabuda un ampli ventall de gèneres i d'estils musicals, sempre amb els criteris de qualitat i d'originalitat en les propostes".

Amb el programa "Bergamasca. Danses, àries, xacones i disminucions del primer Barroc", el públic podrà escoltar les Simfonies Primera i Sisena de Carlo Farina; la Sonata per a dos violins i la Sonata E' tanto tempo hormai de Francesco Turini; la Sonata Tercera amb dos cançons de Dario Castello; E' tanto tempo hormai, la Sonata Onzena per a dos violins La lleona i l'Ària cinquena La Bergamasca de Marco Uccellini; la cançó Ancor che col partire de Cipriano de Rore, les disminucions Ancor che col partire de Giovanni B. Spadi i Riccardo Rognoni; la Cercavila d'Andrea Falconieri i la Sonata per a dos violins i continu de l'alemany Johann W. Furchheim.

Per part seua, el director del Palau, Vicent Ros, ha destacat que la programació de "Cambra al Palau" "és ideal per a ser escoltada en un lloc tan emblemàtic com és l'Almodí, on conflueixen harmònicament la música i l'arquitectura", i en el cas del concert de demà "tindrem l'oportunitat de gaudir d'un programa molt recomanable per la qualitat dels intèrprets i per l'estil i l'època, que forma part del nostre cicle dedicat al barroc".

La discografia de Música Ficta comprén vint-i-dos enregistraments, alguns dels quals han obtingut premis i esments a Espanya, França i els EUA. Han gravat la integral de les Villanescas espirituales de Francisco Guerrero o els 18 responsoris de Tinieblas de Tomás Luis de Victoria, entre d'altres. El 2016 van fer la seua presentació al Festival Cervantino de Guanajuato (Mèxic). És membre fundador de l'Associació de Grups Espanyols de Música Antiga (GEMA).

Raúl Mallavibarrena està especialitzat en el repertori dels segles XV al XVIII, i és fundador i director dels grups Música Ficta i Ensemble Fontegara i del segell Enchiriadis. Ha dirigit concerts en els principals festivals nacionals i internacionals. El 2009 va dirigir El Messies de Händel amb l'Orquestra Filharmònica de Màlaga, i el 2013 Dido i Enees de Purcell. La seua discografia comprén vint discos com a director musical i més de quaranta com a productor.

Destacats