'Música en construcció' aborda la professionalització d'estudiants i titulats en música

El programa de l'àrea de Cultura acollirà el 6 d'abril una segona jornada dirigida al debat sobre oportunitats i eines per als joves músics

Guardar

Una de les actuacions de ‘Música en construcció’
Una de les actuacions de ‘Música en construcció’

La segona edició de 'Música en construcció' segueix oferint espais a joves músics emergents perquè puguen compartir repertori i, alhora, tinguen el seu primer accés a l'escena cultural actual.

Entre altres novetats, la programació d'enguany de 'Música en Construcció' donarà un salt en la localitat de Llutxent (la Vall d'Albaida), on, des del Monestir de Corpus Christi de la Diputació de València, s'aprofundirà i s'estendran les arrels de la música per terres valencianes.

Entre les accions previstes en el cicle, l'àrea de Cultura de la Diputació organitza 'Repensem la carrera musical', una nova jornada de divulgació dedicada, en aquesta ocasió, a afavorir el creixement personal i professional dels futurs ambaixadors de la música valenciana. Amb aquesta jornada la Diputació tracta d'oferir a les joves promeses valencianes oportunitats i eines per al músic del segle XXI.

El diputat de l'àrea de Cultura, Xavier Rius, subratlla la necessitat d'aquesta trobada de reflexió, en un moment tan crític com l'actual. Al seu entendre, "la música valenciana i la cultura –en general– són elements necessaris que formen part de la nostra taula de salvació respecte a un món cada vegada més difícil de gestionar. No oblidem que la música és la millor ambaixadora per a transmetre valors tan necessaris com la solidaritat, el respecte, l'empatia i la cultura de la pau".

La trobada serà dimecres que ve 6 d'abril en horari de vesprada, on tindran lloc dues taules redones moderades pel coordinador del programa, Jerahy Garcia. S'abordaran temes com els efectes acadèmics de les titulacions de música, les oportunitats professionals del patrimoni musical valencià, la psicologia de la música, la creativitat i la innovació en les eixides professionals o l'autogestió de la carrera artística.

A més, l'esdeveniment servirà per a donar a conéixer projectes de recuperació i difusió de música valenciana de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat de València.

La jornada explica també amb el suport de l'Institut Superior d'Ensenyances Artístiques de la Comunitat Valenciana. L'ISEACV és l'organisme de la Generalitat Valenciana encarregat de centres com els conservatoris superiors de música i dansa o l'Escola Superior d'Art Dramàtic de València, que participaran activament en les activitats de 'Música en construcció'.

La jornada estarà oberta al públic en general i serà reconeguda com a activitat acadèmica per als conservatoris professionals i superiors.

L'assistència serà gratuïta, prèvia inscripció abans del 4 d'abril, en:

https://www.labeneficencia.es/

Destacats