Mostra Viva estrena mundialment “Fragments de Rêves” amb entrevistes a líders de la primavera àrab

La pel·lícula forma part de la Secció Oficial i opta al premi Pont del Mediterrani al millor llargmetratge

Guardar

conversacion-con-bahi%cc%88a
conversacion-con-bahi%cc%88a

Mostra Viva del Mediterrani ha estrenat mundialment en Aragó cinema la pel·lícula algeriana "Fragments de Rêves" (Fragments de somnis) amb la presència de la seua directora Bahïa Bencheikh-El-Fegoun. Aquesta pel·lícula documental narra des de diferents punts de vista els focus revolucionaris sorgits arran de les mobilitzacions que es van donar en diversos països durant la coneguda com a "Primavera àrab".

La realitzadora algeriana va destacar el fet que mentre durant les revoltes, les dones solien prendre el paper de guarir als ferits, eren els homes els que assumien el lideratge en l'organització del moviment; el que explica que durant el llargmetratge tots els entrevistats siguen del gènere masculí.

En una conversa informal mantinguda amb la directora, aquesta va destacar el fet que no van tenir cap problema a l'hora de rodar encara que la policia sempre estava present a causa que les persones que apareixen en la pel·lícula són personalitats importants i tenien fortes mesures de seguretat; també va comentar que potser una de les raons per les quals van anar especialment permissius amb ella, fora el fet que durant la seua realització estava embarassada.

"Fragments de Rêves" inclou tant declaracions dels protagonistes dels fets que es narren, com a vídeos trets d'internet, la qual cosa li dóna un estil diferenciat i divers. Segons El-Fegoun, "des del principi tenia pensat que fóra així, ja que d'alguna forma eixos vídeos d'internet són la signatura personal dels protagonistes i la imatge que ells han construït de si mateixos, així que per a mi era important que açò quedara reflectit en el producte final, així com el caos que es va viure durant eixos dies, per a fer-li-ho arribar a l'espectador".

Arxivat a:

Destacats