Mostra Viva estrena "l'herència de Franco" en la Nau

Guardar

img_3446
img_3446

Mostra Viva del Mediterrani va projectar en La Nau de la Universitat de València el documental "L'herència de Franco: Bebés robats a Espanya", de la realitzadora alemanya Inga Bremer, el primer documental produït en l'estranger sobre el tema. A l'acte, que va tenir una bona entrada, va acudir la directora per a presentar el seu llargmetratge.

El treball, s'ocupa del comerç il·legal de bebés a Espanya, que es va iniciar sota el règim franquista encara que va funcionar fins a finals de la dècada dels noranta; aquesta commovedora pel·lícula acompanya a les víctimes de l'escàndol en la seua lluita contra l'Estat i la cerca de la seua identitat.

Des que va donar començament la trama, cap al final de la Guerra Civil espanyola fins a finals del segle XX, més de 300.000 xiquets van ser separats dels seus pares o fins i tot robats amb l'ajuda de monges i metges espanyols; el major escàndol de tràfic de bebés de la història europea recent, no obstant això, quasi no ha tingut repercussió fora de les nostres fronteres.

Segons paraules de la mateixa Bremer, "Per a la meua era important explicar les històries de les persones darrere de les notícies i no mostrar solament els fets i els nombres sobre aquesta tragèdia. Volia permetre-li al públic assabentar-se a fons dels seus casos i veure com es desenvolupen amb el pas del temps".

L'acte, que va comptar amb una molt bona entrada, va significar l'estrena a Espanya d'aquest interessant documental sobre un dels episodis més tristos de la història del nostre país; per a la realitzadora teutona "el més difícil va ser parlar i tenir enfront de la càmera als autors d'aquests robatoris, o a persones que tingueren coneixement dels procediments en els hospitals i cases bressol, així com als pares adoptius".

Bremer també estarà present hui dissabte a les 17 hores en la taula redona sobre la dona com transmissora de la memòria col·lectiva a través del cinema en l'Octubre CCC, al que a més acudiran les directores Hayetna Mohamed i Marah Raguen i que serà moderat per la també cineasta Giovanna Ribes.

Arxivat a:

Destacats