Mostra Viva avança el documental sobre l'últim brigadista viu

El cicle sobre la València republicana recupera el Goya “Les mestres de la República” i el documental “Fills del silenci” sobre la repressió franquista

Guardar

foto-de-familia-de-fills-del-silenci-foto-asociacio-stranbook
foto-de-familia-de-fills-del-silenci-foto-asociacio-stranbook

El Festival Mostra Viva preestrenarà demà un documental encara en producció sobre Josep Amudéver, l'últim brigadista viu. El treball realitzat per Marina Fuertes, Josep Aguado i Carles Sánchez, es projectarà a partir de les 19 hores en l'Octubre CCC.

El documental aborda els records i vivències d'aquest brigadista internacional que va participar en la Guerra Civil espanyola en el bàndol republicà i últim supervivent d'aquella època. Almudéver, encara que nascut a Marsella va ser criat a Alcàsser.

Aquesta cinta es troba inclosa en el cicle "València republicana" que commemora el 80 aniversari de la ciutat com a capital de la II República. Dins d'aquest cicle, també a l'octubre CCC i a la mateixa hora, es projectarà el dimarts "Fills del silenci" de la periodista Rosa Brines, un treball pensat per a la seua difusió en col·legis i centres d'estudis, que aborda el buit en la memòria que posseeixen les generacions joves sobre la repressió franquista. Silenci que va començar en els fills dels represaliats per temor a nous càstigs.

També el dimarts, encara que en la Filmoteca, es projectarà "Les mestres de la República" de Pilar Pérez Solano, Goya al millor documental en 2014, en ell s'explica la història de les mestres republicanes que van participar en la conquesta dels drets de les dones i en la modernització del sistema educatiu.

Per al dijous està prevista a l'octubre CCC, la projecció de "Els perdedors" de Driss Deiback, la història de la mobilització obligatòria que va ordenar Franco i que va provocar el reclutament de tots els musulmans amb capacitat de portar armes que habitaven en el nord del Marroc.

El cicle conclourà el divendres en la Nau amb la projecció de "Les clavegueres d'Interior" de Jaume Roures, sobre la trama organitzada des del Ministeri de l'Interior durant l'etapa de Fernández Díaz per a inculpar fraudulentament als independentistes catalans.

Arxivat a:

Destacats