Mireia Corachán publica la seua segona novel·la, La mecanógrafa de Virginia Woolf

L'obra és un drama biogràfic sobre aquesta gran escriptora, comptat a través dels ulls de la seua mecanògrafa

Guardar

Mireia Corachán
Mireia Corachán

Mireia Corachán (Paterna, 1980), periodista i escriptora valenciana, publica en les pròximes setmanes la seua tercera obra, després d'iniciar-se amb el llibre de relats, Luces de neón, i amb la seua novel·la costumista, El Molino. Es tracta d'una aproximació biogràfica a la figura de la reconeguda autora Virginia Woolf, narrada des de la mirada de la seua pròpia mecanògrafa, un personatge fictici que es convertirà en els nostres propis ulls en aquesta història que hibrida realitat i ficció, amb el Londres de principis del segle XX com a teló de fons. Publicada pel segell valencià Cuadranta, l'obra retrata la bohèmia i intel·lectualitat londinenca de principis del segle passat, entremesclada amb la història personal del seu protagonista, Laura.

Amb aquesta novel·la, Corachán desitja consolidar-se en aquest difícil món de la creació i aproximar als lectors la gran figura de Woolf, des d'una perspectiva didàctica i amena. En la novel·la destaquen els seus escenaris, recognoscibles, i els seus personatges, molts d'ells reals, rellevants figures del Cercle de Bloomsbury, conjugats amb altres ficticis o inspirats en ells.

Mireia Corachán porta quinze anys exercint el Periodisme, tant en mitjans de comunicació com en gabinets de premsa institucionals, i ha estudiat un Màster en Guió per a TV, un altre en Escriptura Creativa i un curs d'Escriptura amb l'Escola d'Escriptors. Escriu ficció des dels huit anys, encara que no es va llançar a publicar fins als 40.

Guanyadora del Concurs Joves de l'Ajuntament de Paterna en 1998. Ha participat en les antologies dels següents certàmens, amb relats seleccionats: VI Concurs Internacional de microfantasies, II Concurso Cuentos de Otoño Editorial Ebrujo i VII Concurs de microrelats Ellas. Ha col·laborat en l'antologia solidària Volarem lliures i en l'antologia Dolentes Companyies, del Taller d'Escriptura d'Enrique Brossa.

Sinopsi de la novel·la

Laura és una jove estudiant, el germà de la qual pertany al Grup de Bloomsbury. Gràcies a ell, s'introdueix en aquest cercle on coneix a Virgínia Woolf, de qui serà la seua mecanògrafa. La seua relació amb ella li canviarà la vida per sempre.

La bohèmia i intel·lectualitat londinenca de principis de segle passat s'entremesclen amb la història personal del seu protagonista en un particular relat que retrata, també, la vida i obra de la gran Virginia Woolf.

Destacats