Més de 5.000 persones assisteixen a les jornades musicals programades pel Palau de la Música entorn del 9 d'octubre

Es van esgotar ràpidament les localitats reservades en els Jardins

Guardar

Concert als Jardíns del Palau de la música de València el 9 d'octubre de 2021.
Concert als Jardíns del Palau de la música de València el 9 d'octubre de 2021.

    Més de 5.000 persones han assistit a les cinc jornades musicals programades pel Palau de la Música, quatre d’elles a l’aire lliure, als Jardins del Palau, els passats 6, 7, 8, 9 i 10 d’octubre. Han estat un total de nou concerts, esgotant-se ràpidament les entrades per a la reserva prèvia dels corresponents seients per a cada jornada, respecte a l’aforament i les mesures de seguretat permeses per la normativa en matèria de seguretat vigent. D’esta manera, d’un total de 5.024 assistents, 3.896 persones anaren als concerts en els Jardins del Palau i 1.128 al concert de l’Orquestra de València.     
“La ciutadania té moltes ganes d’assistir a concerts i tornar a la desitjada normalitat, i és una boníssima notícia que les entrades disponibles per a la reserva de seient de tots els concerts s’esgotaren tan ràpidament i, fins i tot, s’afegiren més files per a cada jornada”, ha afirmat la regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello. La presidenta de l’auditori valencià ha recordat que estos concerts “els hem programat, sobretot, per a donar suport al sector musical i cultural, a les i els músics valencians que tanta ajuda necessiten per a superar la crisi provocada per la pandèmia, i donat l’èxit  de l’experiència, volem repetir-la en el futur”.
La Banda Simfònica Municipal, sota la direcció de Rafael Sanz-Espert, va iniciar el dia 6 el primer dels concerts gratuïts i a l’aire lliure als Jardins del Palau amb marxes mores, pasdobles, danses i peces simfòniques de David Pont, Salvador Giner, Miguel Asensi Martín, Antonio Palanca, Bernardo Adam Ferrero, Óscar Navarro i el mestre Serrano. 
L’endemà, l’Orquestra de València, sota la direcció de Rubén Gimeno i amb la soprano Elena de la Merced, va pujar a l’escenari de l’Auditori de Les Arts, interpretant obres de Vicent Garcés i Joaquín Rodrigo, entre altres. 
El dia 8 van tocar als Jardins del Palau, músiques i músics de totes les societats musicals de la ciutat de València, i de la comarca València ciutat. Amb el programa “Sons de festa” i sota la direcció de Celia Torá Mateo, interpretaren composicions d’Ignacio Sánchez, Francisco Esteve, Saúl Gómez, Ramón García i Soler, Juan Bautista González, Francisco Valor, Rafael Mullor, Amando Blanquer, José Rafael Pascual, Enrique Alborch i José Padilla. 
I el 9 i 10 d’octubre, van ser els grups valencians de rock i pop amb les actuacions dissabte passat de Julio Bustamante & Lavanda, Sole Giménez i Revólver. I el diumenge de Lisasinson, Sienna i Badlands.

Per part seua, el director del Palau, Vicent Ros, ha valorat molt positivament esta experiència i ha manifestat que "programar estos concerts, amb un escenari tan imponent i tota la infraestructura i mitjans humans que comporta l'espai habilitat, ha suposat un gran esforç que ha sigut molt profitós, i la resposta de la ciutadania vertaderament exemplar".
 

Destacats