Més de 29.000 persones arriben al TEM esta temporada

Guardar

Una obra de teatre al TEM
Una obra de teatre al TEM

El Teatre El Musical (TEM) ha fet balanç de temporada i ha celebrat augmentar en més d'un 10% els seus espectadors i espectadores. D'acord amb les dades oferides pel teatre municipal de València, des de juny de 2023 a juny de 2024 ha programat 168 activitats, en la seua majoria funciones de teatre. Si bé, durant este temps este espai cultural de gestió municipal també ha albergat concerts, festivals, tallers i altres iniciatives en les quals han participat un total 29.473 persones, un 10,2% més que en el mateix període de l'any anterior.

Concretament, durant la present temporada, que s'ha tancat amb actuacions circenses del Festival Contorsions, el TEM ha acollit, a més de 59 funcions teatrals, 10 espectacles de dansa, 9 de circ i 5 de títeres. Així mateix, este centre cultural del barri del Cabanyal ha sigut escenari de 8 concerts i 8 festivals, 10 tallers formatius i 2 de treball, 4 conferències, 2 taules redones i 15 assajos. També ha sigut cedit en 36 ocasions a entitats culturals i socials.

El regidor d'Acció Cultural, Patrimoni i Recursos Culturals, José Luis Moreno, que ha facilitat hui estes dades extretes del document estadístic d'avaluació de temporada, ha recordat que “este teatre es tracta d'un motor cultural que també oferix tallers i activitats participatives, per al Cabanyal i per a tota València, i que disposa de sala pròpia d'assajos, camerinos individuals i col·lectius, vestíbul de dimensions adequades per a determinades manifestacions artístiques, i diverses aules, que prèvia petició i amb uns requisits determinats poden ser utilitzats fora d'horari de cap de setmana”.

“Estes condicions i una àmplia i variada programació han facilitat l'increment d'entrades al TEM, respecte a les mateixes dates de l'any anterior”, ha explicat l'edil, després de destacar que de les 29.473 persones registrades, 22.067 persones van acudir a les activitats programades i les 7.406 restants ho van fer com a assistents a altres propostes o com a mers visitants a les instal·lacions.

José Luis Moreno ha celebrat “este increment de les xifres de participació que reflectixen l'esforç local i la combinació d'iniciatives culturals que es duen a terme en un espai que obri les portes amb una autèntica vocació de servici públic per a completar l'oferta escènica i cultural de la ciutat”.

Destacats