Mercadets solidaris per a commemorar el Dia del Llibre

Guardar

mercadillos-solidarios
mercadillos-solidarios

Des de hui i fins dijous que ve s'instal·laran diferents mercats ambulants de llibres amb motiu de la celebració del Dia Internacional del Llibre, organitzats per les biblioteques municipals. Els llibres a la venda procedeixen de donacions rebudes i els fons recaptats aniran destinats a col·laborar amb l'ONG Proactive Open Armas.

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional del Llibre, des de la Regidoria d'Acció Cultural de l'Ajuntament de València, a través de les biblioteques municipals, s'han organitzat com en anys anteriors diversos mercats ambulants solidaris.

Aquesta acció solidària, que l'any passat es va realitzar a benefici de l'ONG CEAR, enguany anirà destinada a l'ONG Proactive Open Arms, que realitza una labor de rescat de migrants que intenten arribar a Itàlia des de les costes de Líbia. Recentment les autoritats italianes els han retingut el vaixell i han sigut acusats de delictes de tràfic de persones per un tribunal del país transalpí.

En els diferents llocs del mercat ambulant solidari s'ofereixen fons procedents de donacions de llibres que ha realitzat la ciutadania. Per a la regidora d'Acció Cultural i Educació, María Oliver, "amb aquesta iniciativa dels mercats ambulants solidaris complim diversos objectius: el foment de la lectura, allargar la vida útil dels llibres i col·laborar amb una important labor solidària. Com a Ciutat Refugi que som hem de generar iniciatives per a conscienciar, sensibilitzar i aportar recursos perquè les labors de rescat puguen continuar".

Enguany s'ha ampliat el nombre de mercats ambulants i, com és habitual, es compta amb la col·laboració del Mercat Central. L'horari serà de 9.30 a 14.00 h. Hui dilluns comencen amb la iniciativa les biblioteques de Patraix-Azorín (carrer de l'Assagador de les Monges, s/n), l´Amistat-Tomàs Vicent Tosca (carrer de Iecla,12), i Arrancapins-Eduard Escalante (carrer d'Alberic, 18).

Demà s'instal·larà en el Mercat Central, i dimecres i dijous en la biblioteca de Tres Forques (plaça de Magúncia, 1) i, finalment, dijous la iniciativa arribarà a la biblioteca del Cabanyal-Canyamelar-Casa de la Reina (carrer de la Reina, 85).

Arxivat a:

Destacats