Marylène Albentosa assumeix la direcció del Teatre Escalante

La diputada de Teatres, Glòria Tello, explica que "el procés administratiu ha sigut llarg. Ara amb l'arribada d'Albentosa s'inicia el treball de la programació de la temporada 2021-2022 del Teatre Escalante"

Guardar

Marylène Albentosa Teatro Escalante
Marylène Albentosa Teatro Escalante

La gestora i funcionària Marylène Albentosa assumirà, a partir del pròxim dilluns, la direcció del Teatre Escalante de la Diputació de València.

La nova directora arriba a l'Escalante en una comissió de serveis, després d'haver-hi sol·licitat el trasllat des del seu lloc de treball com a gestora cultural a Guardamar del Segura. El procés de selecció i adequació de la plaça ha sigut gestionat pel Departament de Personal de la Diputació de València al llarg dels últims mesos.

La diputada de Teatres, Glòria Tello, ha donat la benvinguda a Albentosa, i ha volgut destacar "la seua trajectòria tant en l'àmbit públic com en el privat de l'escena valenciana. Serà molt positiu per a la programació del teatre comptar amb una persona com Marylène amb tanta experiència". La diputada també ha afegit que "ara és el moment de començar a preparar la programació de la temporada 2021-2022", ja que la que es troba en vigor va quedar dissenyada pel programador en trànsit, Gabi Ochoa.

Marylène Albentosa (1965, Montpellier) és Llicenciada en Filosofia i Lletres - Secció Psicologia per la Universitat de Granada. En la seua trajectòria professional destaca la direcció de la Casa de Cultura de l'Ajuntament de Guardamar del Segura (1989-2000), la gestió de la Companyia Teatre Micalet (2000-2003) i les tasques com a tècnica Sociocultural a l'Ajuntament de Guardamar del Segura des del 2015. Del 2003 al 2015 va ser l'alcaldessa de Guardamar.

Albentosa té per davant la difícil tasca d'encaixar la programació d'arts escèniques de la Diputació en un moment de gran afectació per la situació de la pandèmia. La nova directora ha manifestat la seua satisfacció per poder incorporar-se a "un projecte tan il·lusionant com és el Teatre Escalante, un referent del teatre infantil a tota Espanya, i una plataforma des d'on moltes companyies valencianes han pogut créixer i projectar-se." També ha manifestat que "tinc l'encomana de la diputada Gloria Tello d'anar explorant, amb la col·laboració de la Diputació de València, les fórmules més adequades per a una solució definitiva a l'espai que li cal al Teatre Escalante".

Destacats