Maria del Mar Bonet arriba a Sagunt a Escena amb el concert 'Les dones canten a la Mediterrània'

Guardar

bonet
bonet

Sagunt a Escena omplirà hui el teatre Romà de música amb un concert per a gaudir de dues generacions de dones mediterrànies, un concert per a celebrar «L'any Llull» i deixar-se captivar una nit d'estiu a Sagunt: 'Les dones canten a la Mediterrània'.

El Festival Sagunt a Escena 2016 ha elaborat una programació dedicada a la figura de la dona, i en aquesta ocasió estaran damunt de l'escenari dues generacions, la que atresora la saviesa, Maria del Mar Bonet, i la que representa el futur de la nova cançó, Maria Arnal junt amb Marcel Bagés.

Maria del Mar Bonet compta amb una llarga i reeixida trajectòria en els escenaris musicals, amb la capacitat que només tenen alguns de saltar de dècada en dècada sent sempre igual d'estimada i respectada. La seua obra discogràfica és impecable, així com el seu gust per la poesia i la bellesa, en el cant i en la composició.

És una de les grans veus de referència de la cançó. La Mediterrània ha sigut sempre el punt de referència de la seua vida artística i personal, i la considera la seua font d'inspiració.

Coincidint amb 'L'Any Llull', i per a celebrar-lo en els escenaris, Maria del Mar Bonet recupera en 2016 les cançons que va publicar en el CD 'Amic, Amat' (Picap, 2004), quan va posar música als textos de Jacint Verdaguer, les 'Perles del Llibre d'Amic e d'Amat' de Ramon Llull, com 'L'amor és mar desfeta', 'Digues amic' o 'Digué l'Amat a l'Aimador'.

En 'Alenar Llull' la cantant combina aquestes amb les cançons d'ALENAR (SonyBMG, 1977), un dels referents de la seua trajectòria, en un repertori especial per a l'ocasió que es completa amb cançons dels discos que la cantant mallorquina va publicar els primers anys de la seua carrera (algunes de les quals fa dècades que no cantava, com 'No trobaràs la mar', 'Aigo' i 'Dona'm sa mà'), amb les quals el públic es retrobarà i, en alguns casos, descobrirà una veu que es manté en plena forma.

Maria Arnal i Marcel Bagés han preparat un repertori a Sagunt que mescla música de tradició oral i temes propis a partir d'una cerca de gravacions de camp, en arxius i fonoteques de la Península. Després de sorprendre tothom amb 'Remescles, acoples i melismes' (2015), ara presenten el seu nou EP 'Verbena' (2016). Música per acompanyar la vida, la festa, el treball o el dol, cantada en col·lectiu i quotidianament, amb textos d'Ovidi Montllor i Vicent Andrés Estellés.

"Així naix el projecte, amb una inquietud: conéixer millor l'amplíssim repertori de música de tradició oral dels nostres avantpassats, i la nostra voluntat de compartir-la, repopularitzar-la, interpretada a la nostra manera", han afirmat els músics. Un concert ple d'emoció, actitud crítica, màgia i sentiment.

Arxivat a:

Destacats