Mafalda i la dimensió "més personal" de Quino desembarquen en el Port de València

Guardar

Exposició de Mafalda
Exposició de Mafalda

El Port de València acomiadarà l'any amb l'humor de Mafalda, el personatge creat per Joaquín Salvador Lavado Tejón, conegut sota el pseudònim de Quino, amb una exposició que recorrerà la trajectòria i la faceta "més personal" del dibuixant.

La mostra, que serà l'última que acollirà l'Edifici del Rellotge del Port de València enguany i amb la qual donarà la benvinguda el 2022, comptarà amb més de 200 vinyetes, cartells publicitaris, audiovisuals o publicacions en diversos idiomes que donaran compte de la projecció internacional de l'obra de l'artista argentí.

Al costat de Mafalda i la seua família i la companyia dels seus amics Felipe, Manolito i Susanita, els visitants a aquesta exhibició gratuïta podran gaudir d'"una de les icones mundials de l'humor gràfic" i la seua visió "inconformista i inquieta" de la societat en les vinyetes produïdes entre 1964 i 1973, ha indicat l'Autoritat Portuària de València (APV) en un comunicat.

L'exposició, organitzada per l'APV en col·laboració amb l'Institut Quevedo de las Artes del Humor de la Universitat d'Alcalá de Henares i comissionada per Ester Medán i Juan García, donarà a conéixer a la ciutadania i turistes de València la personalitat i extensa obra del pare de Mafalda.

L'esdeveniment reflectirà la dimensió "més personal" de Quino mitjançant fotografies i entrevistes, a més de donar a conéixer la seua producció anterior i posterior a Mafalda. Així mateix, l'exposició comptarà amb un espai dedicat a activitats i tallers amb els més menuts perquè puguen interactuar amb els personatges de l'humorista argentí.

Destacats