Lluna, la nova producció l'Escalante, posa en òrbita al Teatre Principal fins a mitjans de març

L'Escalante amplia les seues funcions als dissabtes i incorpora nous passes al matí a les sessions tradicionals del diumenge de vesprada

Guardar

Lluna Escalante (1)
Lluna Escalante (1)

Planetes, estreles i galàxies gravitaran pel Teatre Principal aquest diumenge 21 de febrer amb Lluna, la nova producció del Teatre Escalante de la Diputació de València. El muntatge, que podrà veure's fins al 14 de març amb entrades populars a 5 euros convida al públic escolar i familiar a un viatge pel cosmos a través de la mirada inquieta d'una xiqueta disposada a emprendre una aventura vital i espacial sense límits.

Com assenyala la diputada de Teatres Glòria Tello, "el centre Teatral Escalante aposta per una producció innovadora, que de bon segur farà les delícies de xiquets i xiquetes de la mà de magnífics professionals. Una producció amb segell propi que convida al públic a gaudir d'aquesta estimulant experiència interdisciplinària que conjumina ciència, dansa, poesia i arts visuals".

Més sessions al cap de setmana dirigides al públic familiar

Lluna posarà en òrbita al Principal durant més de vint dies amb aquest espectacle creat per la veterana i fructífera companyia valenciana L'Horta Teatre amb la dramatúrgia i direcció de Juan Pablo Mendiola. Les funcions obertes al públic general, que tradicionalment la programació de l'Escalante sempre ofereix els diumenges, s'amplien ara, com anuncia la seua nova directora Marylène Albentosa, a tot el cap de setmana: "Lluna és un dels plats forts d'aquesta temporada, una proposta escènica molt potent a la qual li donarem un major recorregut i visibilitat ampliant l'oferta de les seues funcions al cap de setmana". Així, la nova creació podrà veure's també els dissabtes a les 18:00 h, i a les habituals funcions dominicals de la vesprada se sumaran ara les matinals de les 11:30 h. I tot això, destaca Albentosa, la incorporació del qual aferma la vitalitat i el compromís artístic i didàctic de l'Escalante, "garantint totes les mesures de seguretat sanitàries tant del públic, intèrprets, tècnics, personal, etc., sota el marc de teatres segurs".

Destinat a xiquets i xiquetes a partir de 7 anys, Lluna mostra l'atracció inexplicable que una xica, interpretada per l'actriu Laura Valero, sent cada vegada que mira el cel nocturn. L'escenografia de Los Reyes del Mambo i el dispositiu visual escènic creat per Manuel Conde, transformaran l'habitació d'aquesta curiosa xiqueta en espais tan singulars com un centre de comandaments de la NASA o la mateixa Via Làctia. Espais des dels quals Lluna i els seus amics tractaran de desentranyar alguns dels misteris que emboliquen l'univers.

La poesia visual, la dansa contemporània i el teatre de text en valencià articulen aquesta història que convida a apuntar amb els telescopis al cel per a descobrir que, potser, al costat de les constel·lacions, asteroides o cometes, podem trobar-nos alguna cosa més. Un viatge cap al desconegut, interpretat i ballat per Àngel Fígols, Borja López, Victoria Mínguez, Paloma Vidal i la mateixa Valero, sota la batuta coreogràfica de Cristina Fernández, la música de Damián Sánchez i el vestuari de Maria Almudéver.

Un espectacle assequible a totes les butxaques, per a espectadors xicotets, grans i famílies senceres, amb ganes de somiar, deixar-se portar per la màgia del teatre i compartir la fascinació que ofereix un univers encara per desxifrar.

Destacats