Llíria reconeix el treball de les federacions Espanyola i Valenciana de societats musicals

Guardar

CESM. Premios. Foto familia
CESM. Premios. Foto familia

L'Ajuntament de Llíria, Ciutat de la Música, comparteix amb la Diputació el seu interés per la conservació del patrimoni cultural i musical de centenars de municipis. La corporació ha reforçat la seua gestió sobre este tema amb una àrea específica per a les Bandes de Música, mentre que la capital del Camp de Túria consolida els seus premis Jaume I amb un reconeixement al treball que exerceixen les federacions musicals, tant en l'àmbit autonòmic com en el nacional.

En la gala que va tindre lloc el dimecres 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat, Llíria va entregar els seus premis a la Confederació Espanyola de Societats Musicals (CESM), la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), el compositor i director Juan Vicente Mas, el gestor cultural Vicent Escrig i el Tribunal de les Aigües.

Quatre dels cinc guardons estan directament relacionats amb l'activitat musical. La CESM per la seua defensa dels interessos de 1.100 societats musicals, amb 80.000 músics i 120.000 alumnes d'escoles de música, a més d'un milió de socis; la federació valenciana per la seua implicació en la vertebració del territori des de l'associacionisme i el desenvolupament cultural; Juan Vicente Mas, per la seua trajectòria en el món de la música; i Vicent Escrig, per la seua labor en el teixit associatiu de les bandes de música.

La Diputació de València, a través de la delegació de Bandes de Música que dirigeix el diputat Jordi Mayor, felicita a tots els premiats en esta segona edició dels Jaume I de Llíria, inclosos el president de la CESM, Vicente Cerdà, i la presidenta de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat, Daniela González, amb la qual s'ha reunit esta mateixa setmana, per a abordar nous projectes de col·laboració. Tots ells van rebre el guardó de mans de l'alcalde de Llíria, Manuel Civera.

Destacats