Les paraules de la fallera major i un piromusical de Ricardo Caballer protagonitzaran la Crida a la Humanitat

Pere Fuset ha fet una crida a la participació en la celebració de diumenge per la declaració de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat

Guardar

1201 Fuset_Falles
Fachada Ayuntamiento de Valencia
Fachada Ayuntamiento de Valencia

La declaració de les Falles com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO tindrà una gran celebració davant les torres de Serrans este pròxim diumenge, dia 4 de desembre. El regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Pere Fuset, ha fet una crida al món faller i a tota la ciutat per gaudir de la ‘Crida a la humanitat’, la gran celebració d’una fita històrica per a les Falles.

Els actes de celebració començaran a les 17 hores amb un acte institucional al Palau de la Generalitat, que comptarà amb la presència dels membres de la Corporació Municipal, a banda de diversos representants del món faller i dels elements vinculats amb la candidatura. Juntament amb el president i la vicepresidenta del govern valencià, Ximo Puig i Mónica Oltra, intervindran l’alcalde de València, Joan Ribó, el propi Fuset i la fallera major, Raquel Alario.

A continuació, els actes es traslladaran a la plaça de la Crida, davant de les torres de Serrans, on hi ha plantada des d’ahir la falla Patrimoni, de l’artista faller Juanjo García, inspirada en el cartell promocional de la candidatura #FallesUNESCO elaborat per Ibán Ramón. A partir de les 18:30 hores hi haurà un espectacle audiovisual amb una projecció que donarà el tret d’eixida a la Crida a la Humanitat que farà la fallera major. Serà una crida molt internacional i amb diverses llengües. A l’acte, popular i faller, estan convidades totes les falleres majors de València de la història i també hi haurà protagonisme per a les Juntes Locals i molts agents de la festa, com ara artistes fallers, pirotècnics i artesans o els redactors de l’expedient davant la UNESCO.

Durant la celebració també estarà present un element clau de la candidatura que ha portat les Falles a la declaració com a patrimoni de la humanitat, la pirotècnia, gràcies a un espectacle piromusical de Ricardo Caballer, per la qual cosa es retirarà durant unes hores la senyera de les torres per motius de seguretat. No obstant això, des de l’organització de la celebració s’indica que “la senyera estarà molt present durant tota la celebració”. Amb motiu del piromusical el perímetre de seguretat serà de 25 metres.

Per últim, la cremà de la falla del Patrimoni posarà el punt final a esta festa fallera que commemorarà la consecució d’esta important distinció internacional. “Hem aconseguit un reconeixement molt merescut, molt treballat per tot el món faller i amb el suport de la ciutat de València i ara és moment de donar les gràcies i la benvinguda a la nostra festa a tot el món que vulga gaudir d’ella com fem nosaltres. La ‘Crida a la Humanitat’ serà la celebració d’un gran èxit compartit”, ha explicat Fuset.

Destacats