Les Falles arriben a Texas

Del 7 al 10 de setembre, diferents activitats donaran a conéixer la nostra cultura fallera a l'altre costat de l'Atlàntic

Guardar

cover-fallas-in-texas
cover-fallas-in-texas

El pròxim mes de setembre, concretament del 7 al 10, i al més pur estil texà, les Falles arribaran a este estat per a promocionar internacionalment esta festivitat valenciana.

Coincidint amb la candidatura d'UNESCO i la celebració del 'Burning Man Festival', s'han preparat una sèrie de jornades falleres en el Langdon Review Weekend of the Arts en la ciutat de Granbury (Texas) .

Eugeni R García Orts

Este esdeveniment, que portarà el nom de 'The Fallas from Valencia in Texas', estarà coordinat i presentat per Eugeni R. García Orts, professor de la universitat Tarleton State. Però a més, rebrà el suport no sols de diferents tècnics de la universitat, sinó també de membres de la Junta Central Fallera.

Les activitats que s'han preparat per a este acte intenten transmetre la nostra cultura fallera. Per este motiu, es celebrarà una presentació, exposició multimèdia i un taller sobre art faller en un espai que és considerat com un important aparador de disciplines artístiques, i que compta amb una gran repercussió als Estats Units.

En finalitzar cada una de les jornades, en els cellers 'Bluff Dale Vineyards', s'oferirà una degustació dels millors vins valencians. Així mateix, està programat un concurs de paelles per a donar a conéixer la nostra gastronomia.

Ilustració seda I·lustració seda

Però els actes no terminen ací. De forma paral·lela tindrà lloc l'exposició, 'The Silk: from Marco Polo to Valencia', una mostra d'il·lustracions sobre La Ruta de la Seda i la indumentària fallera. En este sentit, les il·lustracions, que estan realitzades pel professor Eugeni R. García Orts utilitzant diferents tècniques, passaran a formar part de l'arxiu sobre les Falles creat per la Facultat de Belles Arts de la universitat Tarleton State, i que ja compta amb diferents vídeos, llibres, cartells, entre altres materials.

I per a donar-li major difusió a l'esdeveniment, no es poden deixar de costat les xarxes socials. D'esta manera, s'ha creat una fan page a Facebook: https://www.facebook.com/thefallasfromvalenciaintexas/, així com el hashtag #FallasinTexas perquè els usuaris puguen interactuar i seguir un esdeveniment que, sens dubte, donarà molt de què parlar.

Destacats