"Les Arts Volant" acaba la seua gira en L'Olleria, Gilet y Carlet

El programa tanca aquesta setmana després de passar per disset localitats

Guardar

bastia_bastiana01_0
bastia_bastiana01_0

L’Àrea de Cultura de la Diputació de València tanca aquesta setmana el programa “Les Arts Volant”, fruit de la col·laboració amb el Palau de les Arts, amb quatre representacions que es sumen a la desena ja realitzades en localitats com ara Meliana, Potries, Benifairó de la Valldigna, Chiva, Polinyà del Xúquer, Camporrobles o Montesa.

L’òpera “Bastià i Bastiana”, escrita per un jove Wolfgang Amadeus Mozart, es representarà el dijous 19 de juliol, a les 22’00 hores, al pati de les Escoles Velles de Rafelguaraf. El divendres 20 serà el torn dels veïns i les veïnes de L’Olleria, que podran gaudir d’aquesta òpera a partir de les 23’00 hores al parc Beat Pare Ferreres. Gilet serà la següent parada de la gira, el dissabte 21, a les 22’30 hores, a la plaça Verge de la Estrela. I per últim, el diumenge 22 de juliol, a les 22’00 hores, els alumnes del Centre de Perfeccionament Plácido Domingo interpretaran “Bastià i Bastiana” a la plaça Espanya de Carlet.

El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha volgut destacar que “per segon any consecutiu, aquest projecte i l’Àrea de Cultura al seu capdavant, han continuat eixamplant l’horitzó de la cultura amb l’òpera volant que ha visitat catorze pobles de les comarques valencianes”. Rius també ha manifestat que “per a molts dels assistents aquest ha sigut els seu baptisme operístic, i sense eixir del seu municipi. Confie en que el projecte de Les Arts Volant enfortirà el treball que realitza una institució com Les Arts, però també aconseguirà nous i entusiastes adeptes”.

Òpera de qualitat en valencià

‘Les Arts Volant’ va iniciar la seua marxa fa poc més d’un any, fruït d’un acord entre el Palau de les Arts, depenent de la Conselleria d’Educació, Innovació, Cultura i Esports, amb l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, que va permetre construir un escenari d’òpera portàtil, capaç de plegar-se sobre ell mateix i traslladar-se en un camió, que fa la funció de transport i suport escènic. La proposta, pionera a l’Estat, i que tanca ara la seua segona edició, adapta la primera òpera de Mozart, “Bastià i Bastiana”, que interpreten en valencià els cantants del Centre Plácido Domingo, acompanyats al piano per Aïda Bousselma i Husan Park.

Arxivat a:

Destacats