Les Arts oferirà una nova "tarifa plana" per a públic jove

Guardar

Palau de les Arts Reina Sofia
Palau de les Arts Reina Sofia

El Palau de les Arts de València implantarà una nova "tarifa plana" amb preus avantatjosos per a joves amb l'objectiu que eixe col·lectiu puga continuar augmentant la seua assistència a l'oferta cultural que brinda el coliseu.

Així ho han avançat el director general de la Fundació de Les Arts, Jorge Culla, i el director artístic de l'espai, Jesús Iglesias Noriega, en una entrevista concedida a Europa Press.

El teatre valencià, que ja ofereix algunes iniciatives destinades als joves --com a descomptes per a determinades funcions, les preestrenes i un ampli programa didàctic per a escolars--, farà un pas més i, de cara al pròxim exercici, crearà una tarifa plana per a joves que inclourà diversos trams.

En concret, hi haurà un per a menors de 29 anys i, per un altre, per a espectadors d'entre 29 i 35. S'aplicarà a funcions, no sols d'òpera, sinó també concerts i altres esdeveniments, i, també, a algunes classes de localitats, ha detallat Culla.

"IDENTIFICACIÓ DE GRUP"

Per a Iglesias Noriega, "és clar que cal apostar per guanyar a la gent jove i per les arts escèniques en viu". El responsable artístic ha asseverat que aquest tipus d'iniciatives potencien una "identificació de grup" dels joves amb Les Arts, ja que senten que són activitats "per a ells, a les quals venen a soles, sense els seus pares, i voluntàriament".

Això es constata, ha subratllat, en la preestrena, que estan collint un excel·lent acolliment. "És excepcional veure la reacció de la gent en cites com 'Ariodante'. Estic segur que més del 99 per cent dels assistents s'enfrontava per primera vegada a una òpera barroca de més de quatre i va ser impressionant", relata.

Les dades d'aquestes preestrenes especials han variat en els últims temps per la incidència de la pandèmia i el consegüent canvi d'aforaments.

Segons les xifres facilitades per Les Arts, des de l'última Preestrena prèvia a l'esclat de la Covid, 'Il viaggio a Reims', amb 1.338 localitats venudes, fins al títol més recent, 'Ariodante', ja amb el cent per cent de l'aforament recuperat i 1.193 entrades venudes, la mitjana d'ocupació s'ha situat per damunt del 90% dels aforaments estipulats per la llei a cada moment.

D'aquesta manera, en la primera temporada de la nova normalitat, 'La cenerentola' va obtenir un 99,1% d'ocupació, seguida d'altres propostes com la sarsuela 'El barberillo de Lavapiés', amb un 94,9% de l'aforament permés, o el 94,2% que va registrar la preestrena de 'Falstaff'. En la present temporada, el 'Rèquiem' escenificat de Castellucci va aconseguir una ocupació del 90,2%.

Arxivat a:

Destacats