Les Arts exhibeix la producció 'Das Rheingold' en la inauguració del centre nacional d'arts escèniques de Taiwan

Guardar

'Das Rheingold'
'Das Rheingold'

Taiwan ha inaugurat el seu centre nacional d'arts escèniques, National Taichung Theater (NTT), amb dues representacions de la producció del Palau dels Arts Reina Sofia 'Das Rheingold', de Wagner.

El muntatge de La Fura dels Baus para Les Arts, realitzat en coproducció amb el Maggio Musicale Fiorentino, ha marcat l'inici de la programació estable del teatre, amb capacitat per a 2.014 espectadors, amb la presència del vicepresident taiwanés, Che Chien-jen.

Dissenyat per l'arquitecte japonés Toyo Ito, guanyador del Premi Pritzker en 2013, el NTT acollirà les representacions de cadascun dels títols que conformen "L'anell del Nibelungo" fins a 2019. L'illa asiàtica es converteix així en la cinquena parada del muntatge més premiat en la història dels Arts, que ha pogut veure's a València, Florència, Sevilla i recentment en Houston.

L'enregistrament en alta definició de la 'Tetralogía' en les seues funcions a València i la seua posterior comercialització en DVD i Blue-ray sota el segell C Major ha donat a conéixer la producció i el Palau dels Arts en la resta d'Europa, Estats Units i Japó. Una projecció que s'ha incrementat amb l'exhibició d'esta obra en les sales de cinema d'Austràlia, Estats Units, Irlanda, Nova Zelanda i Regne Unit així com la seua posterior emissió per les cadenes de parla alemanya ZDF, 3Sat i ÖRF i la britànica Sky Arts.

Amb motiu de l'engegada del nou teatre, el NTT ha programat a més una sèrie de ponències i trobades sobre la integració i interacció dels centres culturals amb el seu entorn. El seminari, organitzat per la directora artística del teatre, Victoria Wang, ha explicat a més d'amb experts locals amb gestors de teatres i festivals europeus, entre ells l'Intendent dels Arts, Davide Livermore.

Arxivat a:

Destacats