Las Naves serà l'escenari dels premis ROS Film Festival

Guardar

las-naves
las-naves

El pròxim mes de juliol, Las Naves serà l'escenari on el ROS Film Festival dictaminarà els premis de curts de ciència-ficció amb robots, en el marc d'unes jornades obertes que inclouran ponències i performances. La cita serà, per tant, un fòrum de debat on es parlarà sobre robotització i on es reflexionarà sobre les relacions entre humans i robots i entre els mateixos robots.

En la primera edició del ROS Film Festival, celebrada l'any passat, participaren 48 curtmetratges procedents de 16 països. El festival és una idea original nascuda de la mà de 'El Caleidoscopio', entitat membre del Parc Científic de la Universitat Miguel Hernández d'Elx, i que col·labora en diversos projectes amb Las Naves. Entre aquestes iniciatives està actualment en marxa el programa educatiu innovador «Momo», destinat a la formació del professorat d'ESO i Batxiller en la producció de curtmetratges i ús d'impressores 3D per a la construcció d'elements mecànics; a més, les dues entitats han desenvolupat conjuntament altres projectes anteriors com ara "Programa la teua Obra", un projecte educatiu de teatre i curts on robots i humans són els protagonistes; o la «Fira Aèria» també de formació del personal docent en noves tecnologies.

CANDIDATURES DEL ROS FILM FESTIVAL

Segons els seus organitzadors, el ROS Film Festival naix com una aposta ferma per l'art i la robòtica. "Volem que creadors, tecnòlegs i el públic en general imagine un present i futur pròxim en què la intel·ligència artificial i la robòtica tinguen un gran impacte en la societat, i ho volem fer mitjançant un gènere com és el cinema de ciència-ficció, i a través de la figura del robot", ha explicat el director de ROS Film Festival, Ricardo Domínguez.

El termini de presentació dels curtmetratges estarà obert fins al 30 de juny, a través de la web del Festival. Hi ha quatre categories: Real Robots -amb robots reals programables-, Fictional Robots -amb personatges robòtics fets amb tècniques clàssiques de cinema- i dues seccions fora de competició, Publicitat -audiovisuals on la història se centre en la promoció o venda de robots-, i Videojocs, on almenys un dels personatges siga un robot o la història es desenvolupe en un món altament robotitzat.

La fallada del festival serà en juliol, en les jornades que acollirà Las Naves, i el lliurament dels guardons se celebrarà en octubre, durant l'IROS2018, el esdeveniment més gran d'investigació en robòtica del món, que enguany se celebra a Madrid.

La Fundació Cotec, on s'ha presentat hui el festival, és una organització sense ànim de lucre, la missió de la qual és promoure la innovació com a motor de desenvolupament econòmic i social.

Destacats