'Las Cotton' revolucionen l'Escalante: una aventura de titelles sobre la vida de les dones a la fàbrica

La companyia Anita Maravillas i Portal 71 presenten aquest relat d'amor i compromís en l'escenari del MuVIM

Guardar

Las Cotton
Las Cotton

Una mare i les seues dues filles deixen arrere el poble per buscar una vida amb menys estretor a la ciutat. Allí les espera la fàbrica, gegant de formigó que engul humans de sol a sol. Les tres dones de la família Cotton hauran d'aprendre a viure en el seu nou destí lluitant contra perills desconeguts en una aventura extraordinària.

Eixe és l'argument de Las Cotton, una producció de la companyia Anita Maravillas i Portal 71 que presenta Escalante Centre d'Arts Escèniques, el teatre de la Diputació de València, en l'escenari del MuVIM. El muntatge és un espectacle de titelles que recupera la veu de la lluita obrera de les dones en les fàbriques tèxtils de començaments del segle XX. Adaptada per al públic familiar, l'obra transmet el valor de l'amor, la tendresa i el compromís, dins d'una història que ens permetrà acostar-nos a una zona en penombra del nostre passat.

La diputada de Teatres i del MuVIM, Glòria Tello, ha destacat la qualitat d'una obra "contada amb emoció i originalitat, que ha guanyat el premi al millor espectacle de titelles de FETEN 2021, la reconeguda fira europea d'arts escèniques per a xiquetes i xiquets que se celebra a Gijón", a més de remarcar que "es tracta d'una obra que encaixa perfectament en la programació del MuVIM, creant sinergies enriquidores".

L'obra es representa durant tota la setmana al museu, un dels espais que acullen la programació de l'Escalante. Les funcions per a públic general seran dissabte (18:00) i diumenge (12:00 i 18:00). Fins divendres tindran lloc les representacions per a escoles, després d'haver format part de la programació del Festival Titelleries, el qual celebra la seua primera edició a València.

Destacats