La València oberta, plural i amable amb els animals protagonitza 'Una xiqueta, un gos i mil gats'

La regidoria de Benestar Animal de Glòria Tello ha editat un còmic pedagògic de Cristina Durán i Miguel Ángel Giner per a conscienciar sobre la convivència entre persones i animals

Guardar

Cómic Valencia
Cómic Valencia

'Una xiqueta, un gos i mil gats'. És el títol de l'últim còmic de Cristina Durán i Miguel Ángel Giner, que reflecteix una ciutat oberta, plural i amable amb els animals, però també amb les persones. Així ho ha dit la regidora de Benestar Animal de l'Ajuntament de València, Glòria Tello, en presentar-lo aquest matí al Saló de Cristall del consistori, on ha valorat la seua qualitat i singularitat.

És la primera vegada que l'ajuntament edita una obra amb aquesta temàtica i, per això, s'ha volgut anar més enllà d'un còmic. En aquest sentit, Tello ha explicat que "la il·lustració i tot allò i tot allò didàctic és bàsic per a avançar en la societat": "Té una tasca pedagògica però, a més, visualitza la València plural i moderna a partir de les seues històries".

Miguel Ángel Giner, el seu guionista, ha destacat que es tracta d'un còmic coral on hi ha molts personatges a la vegada, però que s'han escollit per a representar com és la ciutat. "Per a parlar de tolerància amb els animals és necessària la tolerància en tots els nivells", ha apuntat. D'aquesta manera, l'obra està protagonitzada per una família d'immigrants, gent de diferents edats, una parella de lesbianes i un matrimoni amb diversitat funcional, amb els animals com a eixos vertebradors, que reflecteixen el que podria ser una finca del Cabanyal, destaca l'Ajuntament.

D'altra banda, la regidora ha volgut incidir que no és un còmic infantil, però que s'acosta especialment a les joves generacions, perquè si entenen que les persones i els animals mereixen el mateix respecte, es podrà avançar en "la València que som, la València que volem i la València normalitzada". "Pense que té una temàtica molt pròpia de la ciutat i que és una obra bonica i molt singular gràfica i temàticament", ha valorat.

La dibuixant Cristina Durán, pel seu lloc, ha afegit que "sempre és bonic embarcar-se en un còmic perquè aprens coses de cadascun" i que aquest en concret li ha semblat interessant per les reflexions que ofereix respecte a les normes de convivència amb les mascotes i per l'evolució dels personatges. Així mateix, ha destacat que la història que recorda al 13 Rue del Percebe, en paraules de Giner, també inclou una guia didàctica que recorda les normatives de l'ordenança de pertinença d'animals.

Arxivat a:

Destacats