'La Última Enfermera', el primer joc de cartes que visibilitza la professió

Fins al 3 de juliol estarà oberta la campanya de micromecenatge perquè aquest joc de cartes veja la llum

Guardar

juego-cartas
juego-cartas

2020 ha sigut l'any del personal sanitari, i no sols pel seu paper durant la crisi de la Covid-19, sinó també perquè l'Organització Mundial de la Salut proclamava el 2020 com l'Any Internacional de les Infermeres i Matrones per la seua important aportació a la salut de les persones, a vegades oculta. I, precisament, en aquest context, naix el primer joc de cartes dedicat als i les professionals d'Infermeria. Adrián Sarria Cabell i Pedro Soriano Martín, dos infermers valencians, són els autors de 'La Última Enfermera'.

"La idea va sorgir de la necessitat de visibilitzar el dia a dia de les infermeres i mostrar situacions quotidianes a les quals s'han d'enfrontar durant el seu torn i que, per exemple, els impedeix acabar a la seua hora", explica Adrián Sarria. "Però, a més, li hem afegit un vessant solidari, i donarem 1 euro, per cada joc que s'adquirisca, a la investigació de malalties rares, que són les que menys pressupost reben per a la seua investigació".

No obstant això,'La Última Enfermera' encara no ha vist la llum. Per això, necessiten el suport de la ciutadania. "Hem creat una campanya de micromecenatge, que estarà oberta fins al 3 de juliol, per a aconseguir el finançament que necessitem per a desenvolupar aquest joc de cartes". De moment, ja han aconseguit el 64% de l'objectiu, "i els experts ens diuen que anem per bon camí".

Es pot col·laborar de diferents maneres: emetent una donació d'un mínim de cinc euros o adquirint un joc de cartes, disponibles en diferents formats – el bàsic; el que inclou les xapes amb els personatges principals; o aconseguir fins a una caricatura personalitzada per a jugar amb ella –. Tan sols hauràs d'accedir a https://vkm.is/laultimaenfermera, i aportar el teu granet d'arena perquè aquest projecte es convertisca en una realitat. A més, cada mecenes serà nomenat en el llibre oficial de mecenes, i tindrà l'opció d'adquirir edicions úniques i limitades del joc.

Però, en què consisteix 'La Última Enfermera'? Amb un mínim de dos jugadors i un màxim de cinc, l'objectiu serà aconseguir acabar el torn de treball abans que els teus oponents. Per això, serà necessari completar cinc cartes abans que els altres. Les cartes es dividiran en Tasques, Personatges, Utensilis, Situacions o Identitats, que et permetran saber quin tipus d'infermera eres.

"No és un joc per a infermeres, sinó per a tots els públics", apunta Adrián Sarria. "De fet, és un joc molt divertit, senzill i ràpid – una partida duraria entre 20-30 minuts – en el qual podràs descobrir com és el món de les infermeres, al mateix temps que vas resolent diferents situacions com que et lleven la paga extra o que una mostra es coagule i ja no et servisca per a res. A més, podràs anar posant traves als teus oponents perquè els siga més complicat acabar el seu torn de treball".

"El treball de les infermeres és molt més del que la gent es creu". D'aquesta manera, amb 'La Última Enfermera' es pretén visibilitzar aquesta professió, permetent que "la gent ens conega més".

Destacats