La sala Lametro de Colón exposa una maqueta amb trens a escala H0 composta per trenta mòduls

L’exposició estarà oberta fins el 7 de gener

Guardar

maquetas_trenes
maquetas_trenes

La sala Lametro de l'estació de Colón de Metrovalencia exposa una maqueta de trens a escala H0 (la més popular en el modelisme ferroviari) composta de trenta mòduls, que compta amb dues estacions on es podran veure les circulacions de diferents ferrocarrils, en la seua majoria reproduccions fidedignes de trens espanyols.

Organitzada pel Grup de Mòduls de Tren Miniatura de l'Associació Valenciana d'Amics del Ferrocarril (AVAF), la col·laboració de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana i patrocinat per l'empresa de material mòbil Stadler, estarà obert al públic des d'ahir fins al 7 de gener. L'horari serà, de dilluns a divendres, d'11 a 14 hores i de 17 a 20 hores, exceptuant els festius 26 de desembre i 6 de gener, que estarà la sala tancada. A més, el 5 de gener no s'obrirà a la vesprada.

Amb una extensió aproximada de 30 metres lineals, s'ha muntat un recorregut de via doble en el qual circulen sis trens, tres per sentit, i en el qual estan presents la recreació de l'estació de Massalsafar i una estació amb el seu procés constructiu a la vista.

El Grup de Mòduls de Tren Miniatura està constituït per socis de l'Associació Valenciana d'Amics del Ferrocarril i es dedica a l'organització i exposició de trobades modulars. La AVAF, pròxima a complir seixanta anys d'existència, és la segona associació més antiga de la Comunitat Valenciana. Dins de les dedicades al ferrocarril va ser la tercera que es va fundar a Espanya i, actualment, està formada per uns cent vint socis.

Entre les seues finalitats, com s'estableix en els estatuts, està la promoció, defensa i divulgació de tot el relacionat amb el ferrocarril, des d'un aspecte històric passant per la seua funció lúdica. Des de fa diversos anys s'organitzen entre tres o quatre trobades anuals, exposicions obertes al públic i gratuïtes en les quals vam mostrar una maqueta formada per mòduls.

Un mòdul es podria definir com un diorama que complint una determinada normativa es connecta físicament i elèctricament amb altres mòduls fins a formar la reproducció parcial a escala d'una línia ferroviària on circulen trens amb un horari establit.

 

Exposició de dibuixos

D'altra banda, la sala Lametro també acollirà durant les dates nadalenques els més de tres-cents dibuixos presentats al concurs "El teu metre al Nadal" dels xiquets i xiquetes que han participat en el tradicional concurs de Metrovalencia. Els treballs infantils estaran en les parets del recinte cultural "abrigallant" a les maquetes ferroviàries.

Arxivat a:

Destacats