La programació cultural de Llíria arranca amb espectacles itinerants i un format reduït

El municipi acull el divendres 26 de juny un monòleg ambulant d’Óscar Tramoyeres

Guardar

26 jul momo
26 jul momo

Després de paralitzar temporalment la programació de cultura a causa de la crisi sanitària, Llíria reprén la seua activitat cultural hui, divendres 26 de juny, amb el monòleg itinerant Mare no hi ha més que una (gràcies a Déu), de l'humorista Óscar Tramoyeres. La programació cultural abastarà tot l'estiu i comprendrà tant espectacles itinerants per a potenciar l'oci del municipi com concerts de música clàssica. L'Ajuntament aposta per un format reduït mitjançant diferents passades per a garantir l'accés i la seguretat de tot el públic.

'Hem de buscar l'equilibri perquè la cultura puga estar a l'abast de tots'

Pedro Vicente, regidor de Cultura, assenyala que es tracta d'una altra manera d'entendre aquesta àrea. «Hem de buscar l'equilibri perquè la cultura puga estar a l'abast de tots», afirma. L'agenda cultural de Llíria sempre ha sigut molt accessible, gratuïta o amb preus simbòlics, i la ciutadania ha pogut gaudir d'ella any rere any. Malgrat l'aturada arran de l'estat d'alarma, el regidor explica que no ha suspés cap activitat, sinó que ha posposat els esdeveniments amb l'objectiu de dur-los a terme quan fora possible.

Eugeni Alemany

La programació cultural acull dos tipus de representacions. D'una banda, espectacles orientats a potenciar el sector hostaler de Llíria, per a encoratjar la gent a tornar als espais d'oci. Entre ells, hi haurà monòlegs com En persona, guanye, del presentador Eugeni Alemany, que tindrà lloc el divendres 17 de juliol. També hi haurà interpretacions com la de Blueproject Jazz Quartet, que oferirà diversos corrents d'aquest gènere musical el divendres 10 de juliol a la nit.

D'altra banda, el municipi comptarà amb actuacions com la de l'Orquestra de la Comunitat Valenciana, que reunirà, el dimecres 22 de juliol, 28 músics que interpretaran un repertori adaptat al reduït nombre d'integrants. El concert de cambra amb formació de corda i vents farà sonar obres de Cimarosa, Mozart, Damčevski i Haydn.

Orquestra de la Comunitat Valenciana

A més, Llíria rep per quarta vegada al grup vocal valencià Melomans, que oferirà l'espectacle Se canta pero no se toca el divendres 3 de juliol. El conjunt de quatre veus cantarà a capella i interpretarà teatralment cançons de tots els temps amb un dinàmic toc d'humor.

Una altra activitat cultural que també torna a Llíria és el Festival d'Arts Escèniques al Carrer Llíria Escènica. Enguany, la quarta edició del festival exhibeix actuacions com Sin remite, De las bellas las más bellotas o Momo y el enigmático compás del tiempo.

Llíria Escènica 2019

'Cal reprendre l'activitat amb molta cautela'

Pedro Vicente, com a regidor de Cultura i músic de professió, reivindica el sector artístic com a sector treballador, i insisteix que, per a aquest, tornar a tenir repercussió és imprescindible per a tirar endavant. Per tant, anima el públic a gaudir de l'agenda cultural de Llíria i a mostrar el seu suport. «Cal reprendre l'activitat amb molta cautela», declara. L'Ajuntament es compromet a reduir els aforaments i a fer diverses passades de les representacions per a acostar la cultura a la ciutadania de manera responsable i segura.

Destacats