La Policia investiga la desaparició d'obres del fons del Cercle de Belles Arts de València

Guardar

Policia Nacional
Policia Nacional

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport està en coordinació amb la Unitat de Patrimoni de la Policia Autonòmica per a esclarir la desaparició d'obres dels fons del Cercle de Belles Arts de València, ha informat l'administració autonòmica.

Segons ha revelat el diari Las Provincias, prop de 90 obres d'artistes com Pinazo, José Benlliure, Santiago Rusiñol o Esteve Edo s'han extraviat dels fons de l'extint Cercle de Belles Arts de València. El Cercle va inventariar la seua col·lecció en 2007 i tenia acreditades unes 200 obres però ara, en la subhasta que el jutjat número 4 de la mercantil realitza per a obtenir els diners necessaris per a pagar el deute que va arrossegar a l'ens a la seua dissolució, només apareixen un centenar de peces, afirma aquest mateix diari.

Sobre aquest tema, la Conselleria ha confirmat que està en coordinació amb la Policia Autonòmica per a esclarir els fets, "malgrat que ningú del Cercle de Belles Arts s'ha posat en contacte amb l'administració per a denunciar la desaparició de quadres".

A més, ha recordat que es tracta d'un tema judicialitzat per l'incompliment del conveni per part del Cercle de Belles Arts. La Conselleria ha afirmat que "ha actuat en tot moment amb el qual ha assenyalat l'Agència Tributària Valenciana, que era que se sol·licitara al Cercle de Belles Arts que inventariaren els seus béns".

"Tot a instàncies de l'Agència Tributària, que és l'organisme que està actuant sobre l'assumpte i el que compta amb tota la informació. Organisme a més competent en determinar que cal fer en tot moment", ha afegit.

Des del departament que dirigeix Vicent Marzà han assegurat que "quan isca la col·lecció a subhasta la Generalitat farà tot el possible perquè no es perda aquest patrimoni".

Destacats