La Plaça de la Mare de Déu s'ompli de balls valencians per a celebrar la Gran Fira

Guardar

0721 El Sarau de la Fira
0721 El Sarau de la Fira

Una de les tradicions més antigues de la ciutat consistix a omplir de balls valencians el mes de juliol, amb balladors i balladores que fan demostració del seu art en l'espai públic. En l'actual edició de la Gran Fira de València la tradició va més enllà amb la celebració hui divendres d'un populós ball amb el nom del Sarau de la Fira, que convertirà la plaça de la Mare de Déu en la millor plataforma per a la música i el ball tradicional.

El Sarau de la Fira començarà a les deu i mitja de la nit i aspira a ser una reivindicació d'una modalitat artística valenciana que acumula dècades d'esplendor. Després de les albades de benvinguda, en la plaça se succeiran les jotes, malaguenyes, danses, seguidilles i fandangos. El Sarau estarà obert a totes les balladores i balladors que s'acosten a participar.

Per a aquells que estiguen donant els seus primers passos en el ball valencià, una hora i mitja abans del començament del gran ball, a les nou de la nit, tindrà lloc en la plaça de la Mare de Déu mateixa un taller gratuït d'iniciació al ball, amb l'objectiu que el Sarau tinga també una finalitat didàctica.

El Sarau de la Fira estarà amenitzat pels músics Vicente Carrasco (guitarró), Paco Lucas (bandurria), Carlos Lucas (llaüt), Toni Guzmán (veu i guitarra), Jorge Cobos (veu i guitarra), María Dolores Ledesma (veu i percussions), Juan Miguel Escrich (guitarra), Lutxo Palop (ballador), Pilar Higón (balladora), Fernando Cantó (dolçaina) i Maite Martínez (tabalet), coordinats per Tóbal Rentero, de l’Escola de Música Tradicional de València.

Serà un dels actes previs a la Gran Nit de Juliol que este dissabte omplirà València de desenes d'activitats culturals.

Destacats