La nova temporada del Musical té la "columna vertebral" de la "producció local"

La Regidora d'Acció Cultural, Maite Ibáñez, presenta la programació de febrer a juny acompanyada dels seus protagonistes

Guardar

Maite Ibáñez TEM
Maite Ibáñez TEM

"La columna vertebral", assegura Maite Ibáñez, de la "nova programació del Teatre el Musical (TEM)" seguirà en la línia de la proximitat: "producció local i la connexió amb el barri, el Cabanyal". La Regidora d'Acció Cultural ha presentat aquest matí, en la cafeteria del teatre del barri marítim, la que serà la nova temporada de febrer a juny de 2020.

Ibáñez ha ressaltat el valor de poder oferir una programació de "qualitat" malgrat el moment de "transició" en el qual es troba la coordinació de l'espai; Acció Cultural porta les regnes fins que es resolga el concurs, esperat entre abril i maig. Encara així, considera que s'han continuat les línies de l'anterior direcció d'Olga Álvarez, amb la importància que "la programació no pare", com "es va fer en La Mutant".

La regidora ha destacat, abans de donar pas als convidats, la futura presència de directors com "Miguel Lima", o que "per fi" arriba a València "La Calórica". També hi ha espai "per a una altra de les entitats del TEM, la música i els concerts". En això, destaca la visita d'Israel Fernández i Diego El Morao, una de les figures joves "més importants del flamenc".

També hi haurà circ a través del Festival Contorsió, la presentació del nou disc d'Amics de les Arts... I també temps per a reivindicar al pròxim espai 'germà' el Teatre l'Estrela: "Enguany compleix 40 anys com a companyia i 25 des que van obrir el nou escenari. És un lloc a secundar i visibilitzar", ha assenyalat la regidora.

A la dreta d'Ibáñez, Anna Albaladejo, ha parlat de la seua obra SLIT, que es realitzarà els pròxims 21 i 22 de febrer. "Sóc la representant, d'alguna manera, de la producció local", ha iniciat. La valenciana ha assenyalat que prové o es "identifica" amb una generació d'artistes amb un perfil "concret": "Emergim o sobre-emergim de la precarietat". Un tipus d'espectacles que "va més enllà de l'artístic" i buscar reaccions i interlocucions amb la societat, amb "significat polític i social". Considera que la seua peça "es pot resumir com un striptease emocional" i "una masturbació compartida": "és una reivindicació de la sexualitat femenina com un reducte per a la resistència".

"Més si cap"

Roberto García ha assistit per a parlar de 'Barahúnda', que farà la seua "estrena mundial" els dies 8 i 9 de maig en el TEM; més endavant, en la següent temporada, anirà al Rialto. Aquesta obra naix de la col·laboració de l'Institut Valencià de Cultura amb Acció Cultural, a partir del II Laboratori Insula Dramataria Josep Lluís Sirera. "Barahúnda és una comèdia, i recalque comèdia perquè, no sé per què, en les produccions públiques tendim al drama i la tragèdia", ha assenyalat García. Assegura, sense donar massa pistes, que serà una obra "divertida, àcida i que toca elements molt importants". Una obra que s'estrenarà, a més, quan Cabanyal Íntim celebra el seu desé aniversari.

Noelia Coll, per part de Cabanyal Íntim, celebra la dècada d'història i recorda que "el TEM no té sentit sense la seua connexió amb el barri". Del 7 al 17 de maig oferiran programació precedida per "una festa d'inauguració" per a obrir-se, "més si cap, al barri".

Arxivat a:

Destacats