La millor poesia contemporània en el CCCC amb Vociferio

El Centre del Carme proposa una programació variada per a tota la família sota l’epígraf ‘Les rares’

Guardar

Assistents gaudeixen, en el claustre renaixentista del CCCC, d'una de les sessions de Vociferio
Assistents gaudeixen, en el claustre renaixentista del CCCC, d'una de les sessions de Vociferio

El Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) ofereix als valencians i valencianes la millor poesia contemporània i d’avantguarda amb les veus poètiques més joves i de llarg recorregut que conformen el panorama poètic estatal. Per quart any consecutiu, el CCCC coprodueix el Festival de Poesia de València, Vociferio, amb quasi una trentena de propostes per a tots els públics.

“La programació que cada any dissenyem per al CCCC és representativa de la creació contemporània última, un reflex fidel de la diversitat de llenguatges de la creació actual en què també hi ha espai per a la poesia. Per això, un any més, participem en la coproducció de Vociferio. Durant una setmana, podrem conéixer l’heterogeneïtat i la riquesa poètica amb activitats per a tota la família, des de les infantils fins a les dirigides a públic sènior”, explica José Luis Pérez Pont, director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV) i del CCCC.

Fins al diumenge 6 de març, en diversos horaris i amb entrada gratuïta fins a completar l’aforament, la sala Refectori i el Claustre Renaixentista del Centre del Carme seran les ubicacions on es duran a terme algunes de les propostes d’aquesta edició denominada sota l’epígraf de ‘Les rares’, amb el qual es reivindica el seu caràcter transversal tant en disciplines artístiques, com en llengües, llenguatges, nacionalitat, edat o gènere en oposició a l’espai normativitzat de l’estat, respecte del qual transcorre paral·lel el de la poesia canònica.

Una programació variada

La segona setmana de Vociferio ofereix una programació variada i àmplia, amb 27 propostes entre recitals, concerts i espectacles per a tots els públics i les edats. Una programació que s’articula en diverses jornades temàtiques: ‘Lo por venir’, ‘Valencianxs’, ‘Lo Queer’, ‘Irreconciliable’, ‘Contrapop’, ‘La otra granalidad’, ‘Otro sur’ i ‘Les rares’.

Per aquestes jornades desfilaran les veus poètiques amb més projecció i també algunes de les veus més joves que han irromput amb força en el panorama poètic nacional, com Carolina Otero, María Castrejón, Paloma Chen, Ro Gotelé, Begoña Callejón o Violeta Niebla; així com Encarna Sant-Celoni, Vicente Luis Mora o Begonya Pozo, i conjunts musicals de creació poètica inspirada com ara Le Parody, Raúl Cantizano + Los Voluble i Le Voyeur, entre altres.

En la jornada ‘Valencianxs’, la sala Refectori visibilitzarà la creació de poetes que han nascut o resideixen a la Comunitat Valenciana, en paral·lel a la línia d’impuls de l’art amb segell valencià que desenvolupa el CCCC. En aquest sentit, Gabriella Nuru, Chino Tuerto Colectivo (Sebastián Vitola + Rodrigo Villagrán), Paloma Chen, Nelo Curti i Aula Vacua es trobaran amb el públic el dijous 3 de març a les 19.30 hores.

Els més menuts també podran gaudir amb Vociferito el cap de setmana. El dissabte 5 de març, amb ‘El ladrido suave’ (Feriafónica), a càrrec dels reconeguts Jesús Ge i Antonio José Iglesias; i el diumenge dia 6 amb els reeixits Ramonets, les dues actuacions a les 12.00 hores, organitzades per la Subdirecció General del Llibre, Arxius i Biblioteques de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport.

Quant al públic sènior, el Cor Ecoexperimental de Gustavo Giménez posarà en marxa un ‘Laboratori ecopoètic’ de l’1 al 4 de març, mentre que el dissabte, dia 5, es podrà gaudir del resultat final.

El Centre del Carme serà escenari de l’espectacular clausura d’aquesta onzena edició, que tindrà lloc el diumenge dia 6 de març a les 20.30 hores i anirà a càrrec de Begonya Pozo + Obert, en col·laboració amb l’Associació Carena, que proporciona suport psicològic a persones en procés de malaltia greu.

Tota la programació és gratuïta fins a completar l’aforament i està organitzada per Vociferio; el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana; la Subdirecció General del Llibre de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana; la Regidoria d’Acció Cultural i la de Patrimoni i Recursos Culturals de l’Ajuntament de València; l’Aula de Literatura de la Universitat de València (UV), i el Jardí Botànic de València.
 

Arxivat a:

Destacats