La 'mezzosoprano' Joyce DiDonato torna als Arts amb 'Winterreise', de Schubert

La diva estatunidenca, acompanyada al piano per Craig Terry, s'aproxima a aquesta obra mestra del gènere des del punt de vista de la dona

Guardar

La 'mezzosoprano' Joyce DiDonato
La 'mezzosoprano' Joyce DiDonato

La 'mezzosoprano' estatunidenca Joyce DiDonato, una de les artistes més cotitzades en el panorama líric internacional, torna aquest dissabte, 30 d'octubre, a la Sala Principal dels Arts per a interpretar 'Winterreise', de Franz Schubert, acompanyada al piano pel seu compatriota Craig Terry.

Després d'esgotar les localitats en el seu debut la passada temporada amb 'My Favourite Things', la carismàtica artista inaugura el cicle 'Els Arts és Lied', amb una de les obres fetitxe del gènere, 'Winterreise' (Viatge d'hivern), les 24 cançons que va compondre el geni austríac en el seu últim any de vida, a partir de poemes de Wilhelm Müller.

Amb una obra habitual en el repertori masculí, Joyce DiDonato s'uneix al selecte grup de llegendàries dones com Lotte Lehmann, Brigitte Fassbaender o Christa Ludwig, que han prestat la seua veu a aquest melancòlic i solitari viatge a través d'un amor no correspost.

La diva de Kansas imprimeix el seu segell personal a la partitura, a la qual s'acosta des de la perspectiva de la dona que no correspon i que llig les pàgines del diari del caminant.

Crítica i públic han elogiat la primera incursió de l'estatunidenca en aquest cicle de cançons, que va estrenar en el Carnegie Hall en 2019 amb el director musical del Metropolitan de Nova York, Yannick Nézet-Séguin, al piano i recentment ha vist la llum en el mercat discogràfic.

Craig Terry acompanyarà a Joyce DiDonato en la seua actuació en Els Arts. Aclamat per la seua sensibilitat i elegància, el pianista nord-americà, recent guanyador d'un premi Grammy, gaudeix d'una reconeguda carrera en el circuit internacional.

Joyce DiDonato

"Possiblement, l'artista més dinàmica de la seua generació", segons 'The New Yorker', "Autèntic or de 24 quirats", segons 'The Times', Joyce DiDonato és una de les personalitats més fascinants i irresistibles del panorama operístic.

Guardonada amb múltiples Grammys per la seua discografia, mereixedora del Premi Olivier britànic pels seus "destacats assoliments en l'òpera" o de l'estatunidenc Premi Richard Tucker, la 'mezzosoprano' de Kansas és requerida pels principals teatres i auditoris de tot el món tant per les seues interpretacions de Händel i Mozart com per les seues incursions en el repertori belcantista.

Els Arts és Lied

Joyce DiDonato serà l'encarregada d'obrir la tercera edició de 'Els Arts és Lied', que tornarà a reunir a alguns dels més destacats intèrprets del panorama líric internacional a la Sala Principal dels Arts.

Després de l'actuació de la carismàtica 'mezzosoprano', el cicle que Els Arts dedica a aquesta forma musical que conjumina veu, poesia i piano continuarà amb els recitals de Matthias Goerne (29 de gener de 2022), Benjamin Bernheim (20 de febrer de 2022), Lisette Oropesa (5 de març de 2022), Marianne Crebassa (2 d'abril de 2022) i Jakub Józef Orliski (15 de maig de 2022).

Els Arts recorda que els preus de les entrades per als recitals del cicle 'Els Arts és Lied' oscil·len entre 20 i 40 euros.

Arxivat a:

Destacats