La Marina, una completa oferta cultural per a tots els públics el cap de setmana

Concerts de La Marina a la Pèrgola, Talents a La Marina, València and..., Graneres a la Platja, Espais d'Experiencies, La Marina LivingLab... propuestas para acercarte al mar

Guardar

pergola_marina
pergola_marina

El Mediterrani fa especial la ciutat de València i moltes són les activitats que al voltant del mar s'organitzen. Des que fa uns anys la zona del Port es transformara per la Copa Amèrica i la Fórmula 1, és des de fa poc quan la vida ha tornat a la Marina. Oci, cultura, espectacles, innovació, pau, tranquil·litat, música, ball... moltes són les activitats que es conjuguen en una zona que ha vist augmentada la seua afluència de públic en un 80% en l'últim any segons ha explicat Ramón Marrades, director estratègic de la Marina de València. Per a este 2018, se segueix apostant per la música en directe, les xarrades tan professionals com socials, la sostenibilitat o la participació. "La Marina València, a més de ser un gestor d'espai que s'ofereix per a activitats o esdeveniments, també és un gestor de contingut. Per açò, hem elaborat una programació cultural i d'innovació per a este 2018 dotant a la Marina de vida tots els caps de setmana", assenyalava Marrades en la presentació de les activitats.

presentacion_marina"El que estem cercant és fomentar l'apropiació ciutadana, la integració de Poblats Marítims i l'activació econòmica de l'espai. Estos són uns objectius que ja s'estan aconseguint i que han contribuït a l'increment d'un 80% en el nombre d'usuaris en l'últim any. Hem afrontat el repte urbà més decisiu de València dels últims anys, estes noves iniciatives pretenen portar fins a la vora del mar una programació contínua d'activitats amb fils conductors com la cultura, la innovació o la sostenibilitat. La recuperació del Tinglado 2 i l'habilitació de la base de l'edifici Alinghi, previstes per a 2018, contribuiran a reforçar esta programació de caràcter regular que pretén expandir-se pel conjunt d'espais (tant indoor com outdoor) que conformen l'horitzó marítim de la ciutat", explicava el director estratègic de la Marina.

La Marina ofereix des d'esta nova temporada tots els caps de setmana una àmplia oferta cultural, gastronòmica (amb els restaurants que allí estan situats) i d'oci per a tota la família i tots els públics. Els dissabtes al matí, a partir de les 11.30 hores fins a les 14.30, tindran lloc els #ConcertsdeLaMarina a la Pèrgola on esta joia modernista veurà tocar en directe a grups com a Mujeres, Mare, La Plata, LaNuca, Ectrónica o Nus:Miquel Gil&Pepe Gimeno Botifarra este pròxim mes de febrer.

ocio_marinaEntre les altres activitats que en La Marina es duran a terme estan #TalentsALaMarina en el qual es connectarà amb figures essencials de qualsevol part del món en classes mestres de grans referències culturals. Dissabte passat va tenir lloc la primera d'elles en les quals es va poder gaudir de l'actor Leonardo Sbaraglia en l'Amstel Arts de Vés-los i Vents. El #ValènciaAnd... seran trobades al migdia (a les 12.00 h.), una vegada al mes, on referents externs coneixen de primera mà alguna derivada de la València més efervescent. El moment de ficar ponts entre València i l'exterior, donar-nos a conéixer i conéixer a la resta, la primera cita serà: Liam Aldous (Monocle) + Jesús Terrés. Una altra de les activitats serà #BandesALaMarina, que ja es va realitzar l'any passat i que va tenir molt bon acolliment, està es realitzarà els diumenges per a difondre la música de les societats musicals del districte marítim.

També tindran lloc activitats com #GraneresEnLaPlatja, que consisteix n'impulsem la consciència amb les nostres platges davant els més xicotets de la mà del col·lectiu BioAgradables, amb sessions grupals de neteja de platja procedents d'una primera explicació 'manual d'ús' de com passar per la platja i deixar petjada... positiva. El #ProyectoMetropolis, congrés acadèmic que tindrà lloc els dies 31 de maig i 1 de juny. #Espais d'experiències on s'habilitarà alguns dels espais per a albergar residències culturals i d'innovació. O #LaMarinaLivingLab, ecosistema d'innovació obert, basat en els processos de creació col·lectiva que integren la recerca i la innovació en entorns urbans a escala real. La Marina de València obrirà un procés participatiu per a definir les directrius d'intervenció en l'espai públic, els seus usos i els mecanismes de relació entre la institució i la ciutadania. El punt de partida seran una sèrie de tallers i conferències obertes que tindrà lloc en la primavera del 2018.

Destacats