La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana tanca la seua trobada d'estiu amb quatre concerts

Guardar

jogv-2017
jogv-2017

La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana, que des del passat 10 de juliol està celebrant la seua trobada d'estiu sota la direcció del director convidat Pablo Rus Broseta, tanca aquesta trobada amb la celebració de quatre concerts en diverses poblacions de la Comunitat Valenciana.

La plantilla de la Jove Orquestra en aquesta trobada ha sigut de 80 músics menors de 26 anys, ja que aquesta formació té com a objectiu contribuir a la formació de músics menors de 26 anys celebrant trobades i tallers dirigits per destacats professors.

En aquesta trobada el director convidat és Pablo Rus Broseta i el director assistent José Vicente Leal

Com a cloenda d'aquesta trobada la Jove Orquestra oferirà quatre concerts el 25 de juliol en Biar, el 26 de juliol a l'Auditori de Peníscola, el 27 de juliol al Teatre Romà de Sagunt dins de la programació del festival Sagunt a Escena i, per últim, el 28 de juliol al ADDA d'Alacant.

El programa d'aquests concerts és el següent , de Claude Debussy 'Prélude à l'aprés-midi d'un faune'; de Maurice Ravel 'La Valse' i de Dimitri Shostakovich la 'Simfònia nº 10'.

Sobre el programa d'aquesta concerts el director convidat d'aquesta trobada Pablo Rus Broseta ha dit: ''Pierre Boulez va dir sobre el Preludi a la migdiada d'un faune'' que va ser a partir d'aquesta peça en què la música va començar a respirar d'una manera diferent. Solem parlar sobre el color o l'harmonia de la música impressionista francesa, òbviament conceptes essencials. Boulez la va encertar amb aquest concepte nou, ja que el fraseig i el discurs musical van canviar per sempre després d'aquesta peça clau per al desenvolupament de la música en els segles XX i XXI. Ravel, en peces com ''la Valse'' va humanitzar d'alguna manera els conceptes purament sensitius de l'impressionisme amb el seu art càlid, pròxim i honest.

Probablement en les antípodes d'aquestes idees es trobe Dimitri Xostakóvitx. Els esdeveniments polítics i socials entorn de la seua música només ens descobrixen una part del seu missatge. La seua qualitat sonora i la forma en què modela el so orquestral ens descobrixen la seua personalitat, de vegades d'una manera molt subtil.

Personalment m'atrauen les propostes artístiques heterogènies, per aquesta raó vaig idear aquest programa, a més de la idea de treballar amb els músics de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana la flexibilitat davant d'un repertori divers''.

Pablo Rus Broseta va estudiar composició i saxofon en el Conservatori de València i posteriorment es va formar en direcció d'orquestra a Lió, en el Conservatori d'Amsterdam i en la Universitt der Künste de Berlín. Ha rebut la valuosa aportació dels mestres Bernard Haitink, Pierre Boulez, David Zinman, Kurt Masur i Steven Sloane. Ha sigut director assistent en l'Orchestre Philharmonique de Liège en la temporada 2009/2010, en l'Acadèmia Nacional d'Òpera d'Holanda en 2010 i en la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana des de 2010 fins a 2013. En 2011 va fundar l'orquestra de cambra Grup Mixtour, que encara dirigeix en l'actualitat, l'objectiu de la qual és revitalitzar l'experiència del concert clàssic a través d'una programació eclèctica de música de diferents èpoques i amb diverses estètiques.

Destacats