'La gaviota', amb Irene Escolar i dirigida per Alex Rigola, arriba al Teatre Principal de València

Les representacions seran els dies 4, 5 i 6 de desembre i es tracta d'una versió lliure de l'obra d'Anton Txèkhov

Guardar

20.12.03 ivc GAVIOTA000242 (1)
20.12.03 ivc GAVIOTA000242 (1)

El Teatre Principal de València presenta del 4 al 6 de desembre l'obra 'La gavina' una versió lliure d'un dels grans textos d'Anton Txèkhov dirigida per Alex Rigola i interpretada per Irene Escolar, Nao Albert, Pau Miró, Xavi Sánchez, Mónica López i Roser Vilasojana, amb un espai escènic dissenyat per Max Glaenzel.

Aquesta gavina és "una proposta escènica que trenca les fronteres de l'art i la vida en aquest espai àgora que per a mi ha de ser el teatre" en paraules del seu director.

És un nou acostament al text d'un dels autors més destacats de la literatura russa i exponent del naturalisme modern, per a parlar sobre amor i teatre. Per a això, els actors i actrius parlen en l'escenari sobre els seus desitjos i sobre el seu amor pel teatre. Els sis protagonistes apareixen en escena sense vestuari, amb la mateixa roba amb què arriben al teatre i sense cap voluntat de simular que són russos del segle XIX; però mantenint les trames i els conflictes principals que proposa el text original.

L'espectador trobarà en aquesta versió lliure l'estructura de 'La gavina' atés que segueix l'ordre de la peça original. Però, en aquesta ocasió, els seus protagonistes, es dediquen a l'art. I així, ens parlaran de l'amor no correspost i de la frustració de la recerca utòpica del fet artístic últim. De la insuportable lleugeresa de l'ésser: és a dir, com fan totes les grans obres de Txèkhov, de remoure el cor i el cervell entorn de l'existencialisme.

Els protagonistes ens parlen dels seus desitjos i del seu amor pel teatre, o potser d'una mare i un fill que a pesar d'estimar-se no deixen de fer-se mal o de la història del que volem i mai aconseguim, o de l'amor entre persones de distintes generacions, o del primer amor trencat, o de la frustració de no quedar mai satisfet amb les nostres creacions, o de la lluita contra el desig, o de la por de fer-nos majors i anar desconnectant-nos del que ens envolta, o de la història de com destrossar un amor...

Destacats