La Fúmiga llança "Comèdia Dramàtica" el primer avançament del seu nou àlbum reivindicant la salut mental

Els alzirenys tornen a la càrrega després de l'èxit amb "Havia de passar"

Guardar

FOTOS - LA FÚMIGA - 2020 (5) (1)
FOTOS - LA FÚMIGA - 2020 (5) (1)

La banda valenciana que més de moda està ho ha tornat a fer i com diu un dels seus darrers temes, havia de passar. Després d'èxits aclaparadors amb "Mediterrània", una de les cançons que va marcar un dels estius més festers del territori valencià, el del 2017, La Fúmiga ha tornat amb les piles ben carregades presentant el seu últim videoclip i el primer del nou àlbum. "Comèdia Dramàtica" és el nom que porta aquesta nova peça musical dels alzirenys més marxosos i que, amb al·lusions al cinema, recreen un videoclip amb un repartiment d'altura. Així, els integrants de la banda donen vida en les seues pells a Tom Hanks, Jarrison Ford, Sharon Stone James Stewart, Tom Cruise i fins i tot a Antonio Machín.

La salut mental és una de les grans oblidades d'aquesta pandèmia i la major part de la gent jove assegura patir o haver patit ansietat arran dels canvis a les seues vides provocades per la Covid-19. És per això que La Fúmiga, sense perdre el seu singular estil festiu i satíric, ha volgut visibilitat aquesta problemàtica per tal que es puga empatitzar amb tota la gent que pateix. Com diu La Fúmiga "les pelis que et montes no són poques ni moltes", i cal relativitzar els pensaments negatius, acceptant la importància que per a cadascú tinguen.

Partint d'aquesta temàtica, el clip d'ICÒNIC recrea escenes mítiques de la història del cinema com a metàfora de les pel·lícules que tothom té al cap i "no em deixen ser feliç".

La Fúmiga aposta per aquesta cançó festiva i plena de ritmes llatins i rockers caracteritzats per les melodies de la potent secció de vents de la banda alzirenya enregistrada i produïda novament pel valencià Mark Dasousa a l'Atomic Studio d'Ondara.

De la mateixa manera, els alzirenys han xafat fort amb el seu primer àlbum, Espremedors (Halley Supernova 2019), amb milions de reproduccions a les plataformes digitals, que els ha valgut el Premi Carles Santos atorgat pel públic i el Premi Ovidi a "Millor àlbum de mestissatge". A més, amb l'EP Pròxima parada (Halley Supernova 2020), on la banda reafirmava el seu compromís amb la producció audiovisual en temps de restriccions per la música en directe, ha obtingut el Premi Tresdeu a "Millor llançament musical del 2020".

La Fúmiga a hores d'ara és una de les bandes amb més èxit del panorama musical. El seu espectacle enèrgic i engrescador inspirat en les tradicionals xarangues d'instruments de vent i percussió, i la seua particular fusió d'estils els ha portat a ser el grup que més concerts va fer l'estiu passat i un dels noms obligats als principals festivals i esdeveniments del circuit musical.

La Fúmiga són vent nou a l'escena musical valenciana, un projecte original, engrescador i festiu que reprodueix al territori valencià el fenomen ja conegut a altres indrets del món de portar les agrupacions formades per instruments de vent i percussió del carrer a l'escenari, a l'estil de les bandes balcàniques o les brass bands del centre d'Europa.

La Fúmiga va nàixer com a formació de carrer, arrelada a la cultura de les bandes de música valencianes, però amb ganes i il·lusió començaria la seua transformació, deixant enrere els carrers per oferir un espectacle d'escenari, però que mantenia l'energia i dinamisme que sempre els ha caracteritzat.

Amb aquesta barreja de la cultura de banda i l'alternativa i la seua música festiva i amb un marcat caràcter mediterrani, han actuat en festivals com Feslloc, Viñarock, Festivern, Pirata Rock, etc.

A finals de 2019 publiquen el seu primer àlbum, Espremedors, on agrupen tots els senzills publicats fins al moment entre els quals trobem èxits com "Mediterrània" i ara amb "Comèdia Dramàtica" comencen els primers passos cap al seu segon àlbum.

Destacats