La FSMCV reconeix sis projectes d'excel·lència musical en els Premis Bankia al Talent Musical

Guardar

bandas_musica
bandas_musica

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), en col·laboració amb l'Institut Valencià de Cultura (IVC) i el patrocini de Bankia, ha reconegut sis projectes d'excel·lència musical en les cinc categories de la segona edició de la gala dels Premis Bankia al Talent Musical en la Comunitat Valenciana.

Cada guanyador ha sigut premiat amb 20.000 euros en metàl·lic, així com amb una estatueta commemorativa. El jurat, que ha estat compost per experts "de primer nivell" i presidit pel vicerector de Cultura de la Universitat de València, Antonio Ariño, ha triat sis propostes de quasi un centenar de candidatures presentades.

En aquesta segona edició, Francisco Coll ha obtingut el Premi al músic valencià, mentre que Guadalupe López el Premi a l'investigador valencià. A més, el conjunt Amores, grup de percussió ha aconseguit el guardó a la formació musical valenciana de caràcter professional.

D'altra banda, han rebut 'ex aequo' el premi al projecte educatiu musical l'I.E.S. Rodrigo Botet de Manises (pel projecte 'Música per a tot/és') i Musiescola (pel projecte 'L'empoderament de la música a les escoles'). I, finalment, l'editorial Piles ha rebut el Premi a l'activitat empresarial o emprenedora relacionada amb la música.

L'objectiu d'aquests premis, que tenen una periodicitat biennal, és "donar suport a el desenvolupament de la societat valenciana a través del reconeixement de les persones i entitats que estan desenvolupant projectes d'excel·lència de referència nacional i internacional en els diferents àmbits de la música", segons ha informat la FSMCV en un comunicat.

"GRAN ACOLLIMENT" DE LA SEGONA EDICIÓ

"Des de FSMCV estem molt satisfets amb el gran acolliment que ha tingut aquesta segona edició dels Premis Bankia al Talent Musical a la Comunitat Valenciana, no solament per la gran quantitat de candidatures rebudes, sinó per l'extraordinària qualitat dels projectes presentats", ha asseverat la presidenta de la FSMCV, Daniela González.

Així, ha assegurat que això "serveix novament per a recordar que aquesta és una terra de música i de músics per excel·lència" i ha afegit que "des de FSMCV i gràcies a la col·laboració amb el IVC i el patrocini de Bankia, es poden dur a terme iniciatives com aquesta, tan necessàries per a reconéixer aqueix talent musical que els valencians portem en el nostre ADN i que exportem a la resta del món".

Per part seua, el director corporatiu de la Territorial de Bankia a València i Castelló, Jaime Casas, ha subratllat que la celebració d'aquesta segona edició "consolida uns premis que ja són referent i mostra indubtable del compromís de Bankia amb la música en la Comunitat Valenciana perquè estem convençuts que és un dels grans valors de la nostra terra i un element vertebrador de tres províncies sense les quals no podem concebre el banc".

La secretària autonòmica de Cultura i Educació, Raquel Tamarit, ha remarcat la col·laboració "estreta i fructífera entre les tres entitats" i ha assenyalat que "els Premis Bankia al Talent Musical "complementen a la perfecció els Premis Carles Santos de la Música Valenciana, ja que tenen una perspectiva a llarg termini, reconeixent bianualment carreres artístiques ja consolidades i també valorant les empreses, els investigadors i de totes aquelles persones que treballen per la innovació en el món de la música valenciana".

La gala, que s'ha celebrat en el Palau de Congressos de València, ha comptat amb les actuacions en directe dels grups valencians Spanish Brass i Porpra Pansa, així com amb un sentit homenatge al mort Carles Santos, guanyador del 'Premi al Músic Valencià' en l'anterior edició.

JURADO "DE PRIMER NIVELL"

L'Institut Valencià de Cultura (IVC), Bankia i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana han reunit un jurat "de primer nivell" per a la segona edició dels 'Premis Bankia al Talent Musical a la Comunitat Valenciana'.

Presidit pel catedràtic i vicerector de Cultura de la Universitat de València, Antonio Ariño, el jurat ha estat integrat per experts com el professor de la Universitat de València Adolf Murillo, que treballava en l'IES Arabista Ribera de Carcaixent, premiat en la primera edició dels premis.

Ho han integrat, a més, el professor i empresari Carles Subiela, també premiat en la primera edició; la professora de Canto del CSM J. Rodrigo de València, Ana Luisa Chova; la professora de Didàctica de la Música de la Universitat del País Basc, Meravelles Díaz; el prestigiós director d'orquestra Cristóbal Soler, un dels mestres més destacats de la seua generació en l'àmbit internacional i, al seu torn, responsable del projecte orquestral de la FSMCV i director de la Jove Orquestra Simfònica d'aquesta; i la periodista valenciana Amàlia Garrigós.

Destacats