La FSMCV clausura el diumenge el cicle 'Bandes a les Arts' de 2019 amb un doble concert

Guardar

FSMCV EP
FSMCV EP

La Banda de la Va unir Musical de Picanya i la Banda Amics de la Música de Sant Antoni de Benaixeve, pertanyents a la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), seran les encarregades de tancar el cicle 'Bandes als Arts' de 2019, amb un concert que tindrà lloc diumenge que ve, 5 de maig, en el Palau de les Arts.

En el cicle 'Bandes a Les Arts', organitzat gràcies a un conveni entre la FSMCV i la Fundació de la Comunitat Valenciana Palau de les Arts Reina Sofia, han participat sis societats musicals de les tres províncies de la Comunitat, recorda la federació en un comunicat.

Així, els músics participants han interpretat un repertori musical que s'ha integrat a la perfecció en el programa líric de les Arts, complementant la seua música amb la participació de solistes, cantants i una posada en escena "memorable".

Les bandes seleccionades per a participar en aquest cicle han sigut la Unió Musical L'Aurora d'Albatera i la Unió Musical Benisodense, que van obrir el programa; l'Ateneu Musical i Cultural d'Albalat de la Ribera i la Societat Musical de Sogorb, que van oferir el segon concert; i la Va unir Musical de Picanya i la Banda Amics de la Música de Sant Antoni de Benaixeve, encarregades de la clausura.

"La valoració que fem des de la Federació de Bandes a les Arts és més que positiva tant per un nivell molt alt de participació de les nostres Societats Musicals com, per descomptat, l'excel·lència de les propostes presentades. El nostre objectiu és que l'edició de 2020 continue en la mateixa línia i donar l'oportunitat de participar a altres bandes de la Comunitat", ha afirmat Lorda Gavilá, secretària general de la FSMCV i responsable del cicle Bandes als Arts.

CONCERT DE CLAUSURA

Aquest últim concert començarà a les 12.00 hores, amb l'actuació de la Banda Amics de la Música de Sant Antoni de Benaixeve, sota el títol 'El Senyor Guasband', dirigit per Enrique Barrachina.

Aquesta societat musical oferirà un recital que utilitzarà les noves tecnologies amb la intenció de "fer poble", és a dir, "unir a tot un poble a través de la música". Adagieto de Gustav Malher obrirà el concert i li seguiran obres com a Adagi del compositor valencià Samuel Barber, Aida de Verdi, El Gat Muntés de Manuel Penella i Madama Butterfly de Giacomo Puccini, entre altres. Tancarà el concert West Side Story de Leonard Berstein.

La Banda Amics de la Música de Sant Antoni de Benaixeve ha triat aquest repertori variat i amé amb la intenció d'omplir l'auditori d'un públic poc habitual que isca del concert amb una bona sensació. Per a això, han inclòs un grup de teatre i de dansa i un cor, a més de la projecció d'imatges i el whatsapp, que estarà present en aquest concert.

A les 17.00 hores serà el torn de la Banda de la Va unir Musical de Picanya, dirigida per Juan Carlos López Luján. Oferirà un concert amb música creada per a banda simfònica als Estats Units en el segle XX, que posa de manifest el valor de les creacions de compositors com Alfred Reed, James Barnes, Henry Mancini, Samuel Barber, i Leonard Bernstein.

La Va unir Musical de Picanya ha dividit el seu concert en dues parts. La primera se centrarà en James Barnes, amb obres com Alvamar Overture i Yorkshire Ballad, entre altres; i Samuel Barber, del qual interpretaran Adagi per a Cordes. La segona part inclou peces com Nova York Oberture de KeesVlak, Oberture to Candide de Berstein o El Camí ral d'Alfred Reed, obra que tancarà el concert.

Destacats