La Filmoteca presenta el clàssic 'Fresas salvajes', d'Ingmar Bergman

El crític de cine i catedràtic de Comunicació Audiovisual de la Universitat de València Juan Miguel Company presentarà la pel·lícula

Guardar

Fresas salvajes Bergman Filmoteca
Fresas salvajes Bergman Filmoteca

La Filmoteca presentarà este dijous 2 de febrer, a les 19.00 hores, 'Fresas salvajes' (1957) d'Ingmar Bergman, dins del cicle Bàsics Filmoteca. El crític de cinema i catedràtic de Comunicació Audiovisual de la Universitat de València Juan Miguel Company, serà el responsable de la presentació de la pel·lícula i del posterior col·loqui amb el públic de la sala Berlanga. La pel·lícula podrà tornar-se a veure el divendres 3, a les 20.00 hores.

'Fresas salvajes' és la història d'un ancià professor que viatja al sud de Suècia juntament amb la seua nora per a rebre un homenatge pels seus serveis a la ciència. Durant el trajecte, rememora diferents episodis de la seua vida. El repartiment inclou Victor Sjöström, en la seua última aparició en el cinema, i diversos dels actors recurrents en les pel·lícules de Bergman, com ara Bibi Andersson, Ingrid Thulin, Gunnar Björnstrand i Max von Sydow. Considerada com un dels grans clàssics de la història del cinema i una de les pel·lícules més importants en la filmografia de Bergman, la pel·lícula va obtenir importants premis en el moment de la seua estrena, com l'Ós d'Or al Festival de Berlín i el Globus d'Or a la millor pel·lícula en llengua no anglesa; a més d'obtenir una nominació a l'Óscar en la categoria de millor guió original.

'Bàsics Filmoteca: diàlegs i filiacions' planteja una mirada a la història del cinema a través del diàleg i l'aparellament entre clàssics del cinema de diversos períodes històrics i de diferents geografies cinematogràfiques que mantenen relacions de parentiu i afinitats. Per això, el cicle està estructurat en parelles o duets de pel·lícules emparentades. Com a parella que complementa 'Fresas salvaje', de Bergman, figura 'Otra mujer' (1988) de Woody Allen, que podrà veure's el divendres, 3 de febrer, a les 18.00 hores, i el dissabte, 4 de febrer, a les 20.00 hores. 'Otra mujer' explica la història d'una professora de Filosofia en excedència que descobreix que des del seu estudi pot escoltar les sessions de psicoanàlisis d'una consulta contigua. Les confessions d'una de les pacients la porten a analitzar la seua pròpia vida.

Les sessions de cicle setmanal 'Bàsics Filmoteca' se celebren els dijous a partir de les 19.00 hores, estan centrades en la revisió de la història del cinema, són d'un marcat caràcter educatiu, ja que s'edita una guia didàctica per a cada sessió i compten amb una presentació i un col·loqui a càrrec d'un especialista cinematogràfic. Igual que en les anteriors edicions, algunes de les pel·lícules seran presentades per crítics de la revista 'Caiman Cuadernos de Cine', col·laboradora del projecte. L'entrada de totes les sessions de 'Bàsics Filmoteca' és gratuïta amb la presentació del carnet d'estudiant.

Arxivat a:

Destacats